Menu
Løypa for Arctic Race of Norway 2024 ble presentert onsdag. Her under en etappe av årets utgave. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

2024-utgaven av Arctic Race starter og slutter i Bodø

Løypa for neste års utgave av sykkelrittet Arctic Race of Norway ble presentert onsdag. Rittet både starter og slutter i Bodø.

Av NTB | 08.11.2023 13:59:58

Sport: Rittet skal arrangeres for ellevte gang og går av stabelen i august. Onsdag ble de fire etappene for neste års ritt presentert.

Det var også i Bodø at rittet startet tilbake i 2013.

Annen etappe går fra Beiarn til Fauske, mens den tredje starter på Tverlandet og avsluttes i Sulitjelma. Rittet når på siste dag sin endestasjon i Bodø etter en 156 kilometer lang sykkeltur fra Glomfjord.

Bodø skal neste år være europeisk kulturhovedstad. Det blir første by nord for polarsirkelen til å få den statusen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde tatt turen til Aspmyra stadion for å overvære presentasjonen av neste års utgave av rittet.

– Det er et veldig smart grep å la denne ruten variere. Slik er det vel ikke i mange av de andre klassiske rittene, der det er malt i veidekket fra år til år. Slik får vi vist hele landsdelen for et internasjonalt publikum, sa Støre.

Britiske Stephen Williams vant rittet sammenlagt i år. Andreas Leknessund (2022) og Thor Hushovd (2013) er norske totalvinnere av rittet i Nord-Norge.

(©NTB)