Menu
En alvorlig hendelse i nærheten av banen gjør at starten av 2. runde i PGA-mesterskapet er utsatt. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB

2. runde av PGA-mesterskapet utsatt etter dødsulykke – misforståelse ledet til Scheffler-pågripelse

Opptakten til annen runde av PGA-mesterskapet fredag har vært preget av uro etter at Scottie Scheffler ble pågrepet av politiet etter en misforståelse.

Av NTB | 17.05.2024 14:09:36

Sport: Like før 12.30 norsk tid opplyste arrangøren i egne mediekanaler at starten av annen runde ble utsatt som følge av en hendelse i nærheten av banen. Trioen Rich Beem, Sebastian Söderberg og Kazuma Kobori skulle etter planen innlede runden klokken 13.15.

Sky Sports skrev at utsettelsen skyldtes en kollisjon som involverte en fotgjenger og en buss. Fotgjengeren ble erklært død på stedet, ifølge en uttalelse fra det lokale politiet.

13.44 opplyste arrangøren at ny start er klokken 14.35 norsk tid.

Ifølge flere medier, deriblant Sky Sports og Expressen, skal amerikanske Scottie Scheffler ha blitt lagt i håndjern av politiet etter angivelig å ha forsøkt å unngå åstedet da han ble stanset av politiet. Ifølge ESPN-journalist Jeff Darlington skal en politimann ha skreket til verdenseneren og bedt ham gå ut av bilen.

Pågripelsen av Scheffler har ifølge Sky Sports ingen tilknytning til den fatale ulykken, og det hele blir omtalt som en misforståelse.

Fredag ettermiddag har et bilde av Scheffler iført fengselsklær florert i diverse medier. Sky Sports er blant mediene som har videreformidlet rapporter om at amerikaneren er løslatt, men de har ikke fått dette bekreftet. Ifølge den lokale nyhetskanalen WAVE News skal Sheffler være anmeldt for blant annet et overfall av en politibetjent, skriver VG.

Norske Hovland skulle etter planen slå ut klokken 19.51. Det tidspunktet er flyttet til 21.11.

Hovland innledet turneringen med tre slag under par torsdag, da han blant annet leverte fem birdier. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant PGA-sluttspillet. Han har blant annet stått over flere turneringer.

(©NTB)