Menu
Likene av 18 afghanere som døde da de ble forlatt i en lastebil i Bulgaria i februar kom onsdag tilbake til Kabul. Foto: Afghanistan Foreign Ministry / AP / NTB

18 lik returnert til Afghanistan etter migranttragedie

Likene til 18 afghanere, som ble funnet døde i en forlatt lastebil nord for Bulgarias hovedstad Sofia i februar, er omsider returnert til Afghanistan.

Av NTB | 24.05.2023 15:39:11

Politikk: Det var Taliban-regimet som betalte for hjemsendelsen av likene, ifølge Taliban selv, som skylder på bulgarske myndigheter for at det har tatt så lang tid.

De sier at likene er returnert til de pårørende og oppfordrer andre afghanere til å la være å risikere livet på ulovlige smuglerruter til Europa.

Migrantene ble funnet i et skjult rom under en last med tømmer utenfor Sofia i Bulgaria 17. februar og døde av oksygenmangel. Ytterligere 34 afghanere, som befant seg i samme lastebil, overlevde hendelsen.

Sju personer er pågrepet i forbindelse med dødsfallene, og Bulgarias nasjonale etterforskningsleder har omtalt saken som den dødeligste tragedien i Bulgaria som involverer migranter.

(©NTB)

Flere nyheter: