FC København-jubel etter seier mot Manchester United. Foto. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AP / NTB

17-åring skjøt FC København til himmels – 4-3 over Manchester United

FC København senket Manchester United 4-3 i en høydramatisk Champions League-kamp. To straffespark, flere VAR-situasjoner og et rødt kort krydret kvelden.

Av NTB | 08.11.2023 23:10:17

Sport: United spilte over en omgang med bare ti mann, men kjempet heroisk og så ut til å få med seg ett viktig poeng.

Men etter 87 minutter avgjorde 17-åringen Roony Bardghji. Han skjøt inn ballen fra ti meter med venstrefoten.

Bayern München er sikret cupspill med sine tolv poeng etter fire kamper. FCK og Galatasaray har fire poeng mot Manchester Uniteds tre.

United gikk hardt ut og dominerte i åpningen av kampen. Rasmus Højlund trengte bare vel tre minutter på å gi gjestene ledelsen. Målet var så godt som ferdigscoret idet dansken fikk ballen fra Scott McTominay på halvannen meters hold.

Det gikk ikke så lenge før Højlund fikk en ny gratissjanse. Og han misset ikke mot sin tidligere klubb. På det tidspunktet så løpet kjørt ut for FCK.

– Dette kan være en livline for FCK, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Få minutter senere reduserte Mohamed Elyounoussi til 1-2. Han var tilbake fra skade og spilte fra start for FCK.

Så fikk FCK straffe etter at Harry Maguire fikk ballen i hånden inne i 16-meteren. Diogo Goncalves steppet noen ganger før han styrte inn 2-2.

Så scoret Bruno Fernandes på straffe til 3-2 for United. Det holdt noen minutter før Lukas Leganger utlignet til 3-3.

Højlund skaffet seg et navn i internasjonal fotball i sin tid i FCK (2020-22). Derfra gikk turen til Sturm Graz og Atalanta før Manchester United hentet ham i sommer.

Højlund står så langt denne sesongen uten mål i annet enn CL-kamper. Han er første United spiller til å score fem mål i mesterligaen i løpet av sine fem første kamper.

Så ble tilskueren tatt ut av stadion på båre. Noe senere ble det opplyst at tilskueren hadde fått et illebefinnende og at han etter forholdene hadde det bra.

Christian Eriksen spilte for United, og han fikk hjertestopp på samme stadion under en EM-kamp i 2021.

I den andre kampen i gruppen slo gruppeleder Bayern München Galatasaray 2-1 hjemme.

Men Marcus Rashford pådro seg et svært unødvendig rødt kort i førsteomgangen. Han stemplet Elias Jelert i ankelen, og en kort VAR-granskning var nok før Rashford måtte tusle i garderoben.

Kampen ble stoppet etter vel et kvarters spill (United ledet da 1-0) på grunn et sykdomstilfelle blant publikum. Helsepersonell ga vedkommende behandling ved sidelinjen i snaut ti minutter.