Menu
Hver femte nordmann drar på hyttetur i pinsen, og de mange skal bruke bilen. Da kan det fort bli kø på veiene. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

1,6 millioner nordmenn skal ut og reise i pinsen – det er ventet kø og kaos

Hver femte nordmann drar på hyttetur i pinsen, og de aller fleste skal bruke bilen, ifølge en ny undersøkelse. Fredag er det ventet kø og kaos på veiene.

Av NTB | 25.05.2023 12:09:20

Økonomi og næringsliv: 1,6 millioner nordmenn oppgir i en undersøkelse at de skal ut og reise i pinsen.

5 prosent skal reise til utlandet, mens 21 prosent skal på hyttetur, viser undersøkelsen som Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind. I tillegg svarer 13 prosent at de skal til et annet sted enn hytta innenlands, mens 61 prosent blir hjemme i pinsen.

– Du kan vente kø og kaos på fredag, så har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

Tall fra bompengeselskapet Fremtind Service viser at E18 Telemark har 30 prosent mer trafikk på fredag før pinse enn påfølgende fredag, mens E6 nordover har 18 prosent mer trafikk.

Da skal det ikke voldsomt mye til før det kan bli kø. Undersøkelsen viser også at vi bruker tiden i kø forskjellig. 40 prosent svarer at de spiser og drikker eller skifter musikk, mens en tredel av oss som bruker køtiden på å synge.

– Men ikke la deg rive med så du glemmer trafikken, husk at ulykker også ofte skjer i kø, sier forsikringssjef Kjetil Nyborg i Sparebank 1 Østlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: