Menu
I Paris-forstaden Nanterre var det sammenstøt mellom politi og ungdommer og flere biler ble påtent i den andre natten med voldsomme protester etter at en tenåringsgutt ble skutt og drept i en politikontroll. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

150 pågrepet i Frankrike – krisemøte i den franske regjeringen

Natt til torsdag var den andre på rad med protester i Paris' forsteder og andre steder i Frankrike etter at en 17-åring ble skutt og drept av politiet.

Av NTB | 29.06.2023 13:58:53

Kriminalitet og rettsvesen: – En natt med uholdbar vold mot republikkens symboler. Rådhus, skoler og politistasjoner er satt i brann eller angrepet, oppsummerer innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter.

Han bekreftet senere at 40.000 politifolk utplasseres over hele Frankrike torsdag for å håndtere eventuelle ytterligere opptøyer etter politidrapet.

Politimannen som skjøt 17-åringen under en politikontroll tirsdag er under etterforskning. Han er siktet for uaktsomt drap.

Gutten hadde nordafrikansk opphav, og omstendighetene rundt skytingen har ført til stor misnøye blant franske unge.

I regionen Essonne sør for den franske hovedstaden tente en gruppe mennesker på en buss etter å ha tvunget alle passasjerene til å gå av, opplyser politiet.

I sørfranske Toulouse ble flere biler påtent, og det ble kastet stein mot nødetatene som rykket ut.

Frankrikes president Emmanuel Macron innkalte torsdag til krisemøte i regjeringen. Han har kalt skytingen av tenåringen «utilgivelig», men har samtidig reagert på opptøyene.

I Nanterre, der 17-åringen ble skutt, ble søppelkasser stukket i brann natt til torsdag, og det ble avfyrt fyrverkeri. Det ble meldt om lignende protester i andre forsteder og i byen Dijon onsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: