Menu
Da det ble lyst fredag drev brannmannskaper etterslukking i ruinene av rekkehuset som brant i Slattum terrasse i Nittedal natt til fredag. Åtte boenheter ble ødelagt i brannen. Foto: Hans O. Torgersen / NTB

14 er hjemløse etter rekkehusbrannen i Nittedal

Åtte boenheter ble totalskadd da et rekkehus brant i Nittedal natt til fredag. Til sammen 14 beboere ble hjemløse i brannen, som politiet ikke vet årsaken til.

Av NTB | 13.10.2023 19:22:39

Ulykker og naturkatastrofer: Politiets kriminalteknikere hadde fredag ettermiddag ennå ikke startet sine undersøkelser på brannstedet i Slattum terrasse. Flere av de åtte leilighetene har brent ned til grunnen.

Brannmannskapene hadde jobbet med etterslukning hele dagen, og det var for varmt i ruinene av rekkehuset til at teknikerne kunne begynne sitt gravearbeid.

Nittedal kommune aktiverte sitt psykososiale team etter brannen.

– Vi har god oversikt over situasjonen, og det har så langt ikke vært bruk for bistand fra kommunen, men alle har fått tilbud om psykososial hjelp, sier Ordfører Inge Solli (V) til NTB.

– I natt satte han i gang et voldsomt leven, mer som en vakthund av typen Dobermann eller lignende, forteller Hege Gromsrud til lokalavisen Varingen.

Hun og en annen nabo løp til for å vekke de som bodde i det brennende rekkehuset.

– Etter at vi hadde fått ut beboerne i de første leilighetene fikk vi beskjed om at alle var ute. Da begynte også brannvesen, politi og ambulanser å ankomme, og vi trakk oss alle litt unna, forteller Gromsrud.

– Det var jo ganske klart i natt at veldig mye av dette ikke ville la seg redde. To av boenhetene, de nordligste, er litt mindre berørt enn de andre seks, men også disse leilighetene er ubeboelige, sier Vincent Johannesen, innsatsleder i brannvesenet, til Varingen.

Det var dramatiske scener som utspant seg da naboer oppdaget brannen og slo alarm til brannvesenets 110-sentral. En av dem var Hege Gromsrud, som ble vekket av sin halvannet år gamle hund, Willy, en Jack Russell terrier.

Brannmannskapene måtte etter kort tid innse at det ikke var mulig å redde noen av de åtte boenhetene fra flammene, men klarte å hindre spredning til de andre rekkehusene i området.

(©NTB)

Flere nyheter: