Menu
NVE mottar flere konsesjonssøknader til bygging elektriske anlegg enn noen gang før. Nå setter de inn tiltak for å få ned saksbehandlingstiden. Foto: Lise Åserud / NTB

122 konsesjoner til nye elektriske anlegg behandlet så langt i år

Norges vassdrags- og energidirektorat har behandlet 122 konsesjoner til nye elektriske anlegg så langt i år. Nå gjør de prosessen lettere.

Av NTB | 08.06.2023 10:29:25

– Vi har gjort flere tiltak for å forenkle konsesjonsbehandlingen og redusere saksbehandlingstiden, og forventer at det vil påvirke konsesjonskøen i tiden fremover. I løpet av årets første fem måneder har 122 saker blitt ferdig behandlet, sier Inga Nordberg, direktør for energi- og konsesjonsavdelingen i NVE i en pressemelding.

I dag behandler NVE til enhver tid rundt 250 søknader om anleggskonsesjon. De aller fleste konsesjonssøknadene handler om ladeanlegg til elektrisk ferge og elbiler.

Selv om NVE behandler flere søknader enn tidligere år, så er køen av søknader stabil. Årsaken er en økning i antall konsesjonssøknader. I noen saker kan det derfor fortsatt være 7 til 10 måneders ventetid før søker får en saksbehandler.

Med styrket bemanning, et nye veiledere for søknader og et nytt system for hurtigbehandling håper de å få ned saksbehandlingstiden.

(©NTB)

Flere nyheter: