Kirill Kaprizov kunne feire etter at han scoret to mål i Minnesota Wilds 5-1-seier over Tampa Bay Lightning natt til torsdag. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB

Zuccarello uten målpoeng i Wilds 5-1-seier – på isen ved tre mål

Mats Zuccarello var på isen ved tre Minnesota Wild-mål, men gikk av banen uten scoring eller assist da Tampa Bay Lightning ble slått 5-1 i NHL natt til torsdag.

Av NTB | 05.01.2023 09:46:42

Sport: Nordmannen fikk 18.08 minutter på isen i Wilds andre strake seier, og den niende på de siste elleve kampene. 1. nyttårsdag vant Zuccarellos lag 5-2 borte mot St. Louis Blues. Onsdag ble det seier over laget som har vært i Stanley Cup-finale de tre siste årene, og som vant både i 2020 og 2021.

– Man vil alltid sammenligne seg med lagene som tar seg hele veien (i sluttspillet). De har vært der den siste tiden, og det er stort for oss å prestere slik mot dem, sa Wild-kaptein Jared Spurgeon.

Joel Eriksson sendte vertene i ledelsen 14.30 minutter inn i første periode og sikret 1-0-ledelse til pause.

Zuccarello var fjerde sist på pucken da rekkekamerat Kirill Kaprizov gjorde 2-0 i overtallsspill i 2. periode. Han var på isen også da Sam Steel økte til 4-1 i slutten av perioden. Etter en dropp i offensiv sone gjorde Zuccarello seg spillbar til venstre, men Steel prøvde et skudd som gikk inn via en motstanderskøyte.

Mot slutten av tredje periode tok Tampa Bay ut keeper i et desperat forsøk på å redusere. Zuccarello var med å forsvare seg i fem mot seks da Kaprizov stjal pucken og fastsatte resultatet i det åpne målet.

Wild har slått Lightning hjemme ti ganger på rad. Laget beholder tredjeplassen i sin avdeling, fire poeng bak tabelltopp Dallas Stars.

Zuccarello har 16 mål og 24 assist denne sesongen og er nest mest produktive Wild-spiller bak rekkekamerat Kirill Kaprizov (22-25).