Mats Zuccarello (til v.) kommer til for å gratulere rekkekamerat Kirill Kaprizov med scoring i søndagens kamp mot Columbus Blue Jackets. Foto: Abbie Parr, AP / NTB

Zuccarello-assist på vinnermålet da Wild vendte 0-2 til 3-2

Mats Zuccarello hadde assist på vinnermålet da Minnesota Wild vendte 0-2 til 3-2 over Columbus Blue Jackets, men Kirill Kaprizov var dagens mann.

Av NTB | 26.02.2023 22:55:33

Sport: Kaprizov scoret alle hjemmelagets tre mål, to i en forrykende 3. periode og vinnermålet etter 4.40 minutter i forlengningen.

Zuccarello var på isen ved alle Wild-målene, men han var direkte involvert bare i det siste. Da førte han pucken på en tre-mot-to-kontring, ventet til lagkameratene var i posisjon og spilte fram Calen Addison. Han fant Kaprizov, som ved lengste stolpe fikk en enkel jobb.

Blue Jackets ledet 2-0 etter at Mathieu Olivier scoret i første periode og Liam Foudy i midtperioden. Zuccarello var ikke på isen ved noen av baklengsmålene.

Litt senere fikk Wild spille fem mot tre, og da kom utligningen. Joel Eriksson Ek vant en dropp i offensiv sone. Pucken skled mellom beina på Matt Boldy og havnet hos Kaprizov, som helt alene kunne slå den i mål.

Zuccarello spilte 25.25 minutter av kampen. Bortsett fra keeper var Kaprizov eneste Wild-spiller som spilte mer, og bare med en margin på 11 sekunder.

Wild er etter søndagens seier bare to poeng bak avdelingsleder Dallas Stars.

I tredje periode presset Wild voldsomt, men reduseringsmålet var av den heldige sorten. Jared Spurgeon prøvde en styring på et skudd fra Ryan Hartman, og pucken traff høyt på kølla til Columbus-back Andrew Peeke inne i målgården. Derfra spratt den i kroppen på Kaprizov og endte i mål.

Det var Kaprizovs 16. overtallsmål denne sesongen, og det er ny klubbrekord.