Tiago Tomas i aksjon for Wolfsburg i cupseieren over tittelforsvarer RB Leipzig. Foto: Swen Pförtner, DPA via AP / NTB

Wolfsburg slo ut tittelforsvareren av cupen

Vaclav Cernys scoring i første omgang var nok til å sende Wolfsburg videre i cupen på bekostning av de to siste sesongers vinnerlag RB Leipzig.

Av NTB | 31.10.2023 20:42:46

Sport: Leipzig vant turneringen både i 2022 og 2023 etter å ha vært tapende finalist i 2021, men denne sesongen røk laget ut allerede i 16-delsfinalen.

Cerny ble spilt gjennom av Tiago Tomas og feide ballen i krysset før det var spilt et kvarter. Samme mann misset en kjempesjanse til å doble ledelsen ti minutter senere, men misset alene med keeper.

Gjestene prøvde å slå tilbake, men det ble vanskelig etter at danske Yussuf Poulsen ble utvist med sitt annet gule kort tidlig i 2. omgang. Han felte på klønete vis Aster Vranckx etter å ha mistet ballen til ham.

Leipzig kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren fra David Raum.

– Vi ga alt og vant fortjent. Nå må vi ta med oss denne følelsen inn i seriespillet, sa Wolfsburg-keeper Pavao Pervan.

Den hardt pressede Union-treneren Urs Fischer fikk rødt kort etter sluttsignalet.

– Dommeren sa at jeg var for aggressiv, men jeg lover at jeg ikke fornærmet ham, sa Fischer.

Borussia Mönchengladbach slo Heidenheim for annen gang på fire dager med 3-1, mens Köln tapte 2-3 for Kaiserslautern fra 2. Bundesliga etter å ha fått to spillere utvist i sluttfasen.

Homburg fra nivå fire tok seg av Greuther Fürth fra 2. Bundesliga med 2-1 og er lavest rangerte gjenværende lag i turneringen.

Hamburg tok seg videre på straffespark etter 1-1 mot Arminia Bielefeld. Byrival St. Pauli er også i 3. runde etter å ha vendt til 2-1-seier over Schalke.

De åtte siste kampene i 2. runde spilles onsdag.

Stuttgart tok seg videre med 1-0-seier over mesterligadeltaker Union Berlin, som dermed har tapt sine 11 siste kamper i ulike turneringer. Deniz Undav ble matchvinner.

Isak Bergmann Johannessen gjorde hattrick da Fortuna Düsseldorf slo Unterhaching 6-3 etter ekstraomganger.