Anna Vjakhireva sto fram og bidro til snuoperasjon for Vipers hjemme mot Tertnes. Foto: Johnny Pedersen / NTB

Vipers ble rystet av tabelljumboen – slet seg til knepen seier

Tertnes overrasket og tok en klar ledelse borte mot Vipers Kristiansand i eliteserien håndball, men stjernelaget vendte til 38-36 og nok en seier.

Av NTB | 27.09.2023 20:12:53

Sport: Dermed står Vipers med fem seirer av fem mulige i ligaen, men Storhamar overtar 1.-plassen på bedre målforskjell. Mesterligavinner Vipers fikk en skikkelig test hjemme mot seiersløse Tertnes.

Det sto 15-15 til pause etter en omgang der hjemmelaget slet markant i forsvar. Og utviklingen fortsatte da Tertnes i løpet av kort tid gikk fra 16-17 til 21-17 tidlig i 2. omgang.

Vipers og stjernen Anna Vjakhireva måtte løfte seg skikkelig, og de klarte å slå tilbake selv om Tertnes kjempet bra og beholdt ledelsen lenge.

Hjemmelaget ledet for første gang igjen da Lois Abbingh satte inn 31-30 åtte minutter før slutt. Derfra spurtet Vipers fra Ternes, og kampen endte med tomålsseier.

Larvik gikk på sitt første poengtap for sesongen i en tøff hjemmekamp mot Molde. Moldenserne koblet et lite grep om kampen i 2. omgang etter at det sto 12-12 til pause. Marketa Sustackova ble toppscorer for gjestene med sju mål på veien til 28-27-seier.

Storhamar er fortsatt perfekt etter 34-23 over Fana på bortebane. Kristin Venn scoret seks ganger for gjestene.

Det ble favorittseier til Byåsen med 30-23 hjemme over Gjerpen, mens Sola også hadde god kontroll og vant 31-21 borte mot Aker.