Vikings Gianni Stensness og Zlatko Tripic feirer førstnevntes matchvinnerscoring søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vikings medaljejakt fortsetter etter snuoperasjon: – Fantastisk

Vikings jakt på medalje i Eliteserien så lenge ut til å få seg et skudd for baugen søndag, men siddisene snudde fra 0-1 til 2-1-seier borte mot Sarpsborg.

Av NTB | 27.10.2024 19:10:04

Sport: Det tetter seg til i kampen om medalje når fire serierunder gjenstår. Viking er to poeng bak Brann på sølvplass. Bergenserne tar imot Tromsø senere søndag.

Lars-Jørgen Salvesen og midtstopper Gianni Stensness scoret målene som sørget for 2-1-seier til Viking. Victor Halvorsen scoret Sarpsborgs mål.

– Det er en fantastisk følelse. Det var en flott atmosfære her i dag. Kampen var jevn, så det var herlig å bli matchvinner. De var vanskelig å bryte ned, men vi vet at Zlatko (Tripic) er en god servitør. Vi tar én kamp av gangen, og vi ønsker å være der oppe i medaljekampen, sa matchvinner Stensness til TV 2 etter kampen.

I de fire siste kampene skal Viking opp mot Sandefjord (hjemme), Kristiansund (borte), Haugesund (hjemme) og Brann (borte).

Sarpsborg blir værende på 29 poeng. Det skal likevel mye til om ikke østfoldingene spiller på øverste nivå i Norge også i 2025.

Kort tid senere stilte Halvorsen inn siktet fra distanse, og med et velplassert skudd sendte 20-åringen ballen i mål bak Jacob Storevik.

– En vakker scoring. Den er veldig bra plassert, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

– Han blir presset, men det er likevel utrolig at ballen ikke spretter inn i målet, sa TV 2-ekspert Thorstvedt.

Kort tid etter fikk Sondre Ørjasæter muligheten på bakerste stolpe, men avslutningen på halvspretten traff ikke mellom stengene.

Like før pause fikk Lars-Jørgen Salvesen muligheten alene med vertenes sisteskanse, men Vikings spydspiss ble stanset av Eriksson. Kort tid senere gjorde Salvesen opp for seg da han utlignet til 1-1 med en praktfull avslutning.

Tjue minutter etter pause testet Ørjasæter skuddet fra venstre, men forsøket ble stanset. Det samme ble Henrik Heggheims skudd i andre enden kort tid etterpå. Tjue minutter scoret Gianni Stensness 2-1 med pannebrasken.

Tjue minutter ut i kampen i Sarpsborg var Peter Christiansen noen få centimeter unna å sende vertene i føringen, men markkryperen fra 16 meter snek ballen seg like utenfor målet til Carl-Johan Eriksson.

Like før halvtimen fikk Frederik Carstensen en alle tiders mulighet til å doble Sarpsborgs ledelse, men avslutningen fra kloss hold gikk over.