Lars-Jørgen Salvesen scoret to ganger for Viking mot Sandefjord søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking slo tilbake etter Sandefjords skremmeskudd – vant 4-3 og beholder tabelltoppen

Et Viking på gulljakt fikk trøbbel mot Sandefjord, men en måldobbel av Lars-Jørgen Salvesen bidro til 4-3-seier i Eliteserien søndag.

Av NTB | 24.09.2023 00:02:36

Sport: Med seieren har ikke Viking tapt på 13 kamper og har to poeng ned til Bodø/Glimt på sølvplass. Dermed har rogalendingene alt i egne hender når det gjenstår åtte kamper i årets sesong.

Salvesen ble dagens mann for hjemmelaget med to mål og sendte vertene opp i 3-2 ti minutter etter hvilen. Med fem minutter igjen la Samuel Adegbenro på til 4-2, før Alexander Ruud-Tveter skapte spenning med en redusering på straffespark noen minutter senere.

Før det hadde lagene levert en fartsfylt 1. omgang med fire mål. Yann-Erik de Lanlay og Salvesen sendte hjemmelaget opp i 2-0, men Franklin Nyenetue og Danilo Al-Saed sørget for at lagene var likt til pause på 2-2.

I 2. omgang avgjorde Viking kampen og tok tre svært viktige poeng i kampen om seriegullet.

Sandefjord må belage seg på å kjempe mot nedrykk i sesongavslutningen. Laget ligger på 13.-plass, men er à poeng med Haugesund på kvalifiseringsplassen.

Viking får en tøff oppgave borte mot Molde i neste runde, mens Sandefjord tar imot Vålerenga til kamp mellom to nedrykkskandidater.

Tre minutter senere kom Zlatko Tripic fri på kanten av 16-meteren. Kapteinen var uselvisk og fant Salvesen inne foran mål. Der hadde spissen få problemer med å sette ballen i nettet.

Etter en snau halvtime fikk Tripic annullert en scoring for offside før Sandefjord reduserte litt ut av ingenting. Al-Saed slo en flott gjennombruddspasning til Nyenetue som rundet keeper og satte ballen i åpent mål.

Åtte minutter ut i 2. omgang var Tripic igjen servitør da Salvesen stanget inn 3-2-målet.

Med fem minutter igjen var Adegbenro sikker da han fikk muligheten fra sju meters hold, men spenningen var ikke slutt der. Bare minutter senere fikk Sandefjord straffespark da David Brekalo handset i egen 16-meter. Ruud Tveter scoret, men flere mål ble det ikke.

Ledermålet kom etter tolv minutter. Viking broderte seg gjennom gjestenes forsvar på flott vis. Sander Svendsen sendte etter hvert ballen inn til Yann-Erik de Lanlay, som var sikker alene med Sandefjord-keeper Hugo Keto.

Før pause var rollene byttet om. Sandefjord kom på en overgang og Nyenetue spilte Al-Sead fri foran mål. Svensken tuppet ballen forbi Viking-keeper Patrik Gunnarsson og i mål.