Viking og Lars-Jørgen Salvesen møtte KFUM lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking slo KFUM – sjelden forsvarsblemme ga bisart selvmål

Et selvmål av den svært spesielle sorten signert veteranen Haitam Aleesami ble avgjørende da Viking slo KFUM 1-0 i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 14.09.2024 18:01:19

Sport: Episoden som trolig fikk mange på tribunen til å gni seg i øynene oppsto etter 39 minutters spill i Stavanger. Tidligere landslagsspiller Aleesami fikk ballen av egen keeper og syntes å ha full kontroll.

I mangel av pasningsalternativer framover i banen slo forsvarsprofilen en hard ball tilbake mot eget mål. Den klarte verken forsvarskollega Momodou Lion Njie eller keeper Emil Ødegaard å stanse.

Dermed trillet den inn i eget mål.

– For en blemme! Det er faktisk nesten ikke til å tro. Helt uforståelig, sa TV 2-kommentator Haakon Frydenberg Thon.

I pausen var KFUM-trener Johannes Moesgaard tydelig irritert.

– Dette har ingenting med det vi trener på i hverdagen å gjøre i det hele tatt. Det får vel ligge på meg. Sånn vi så ut i første omgang går ikke. Det kan jeg bare si, sa han til TV 2.

Moesgaard mente elevene hans spilte ballen for mye tilbake, og for lite framover i banen.

– Selvmålet har ingenting med vår identitet å gjøre. Da får vi bare takke oss selv, og så får spillerne bare hente opp dette, sa Moesgaard.

Lars-Jørgen Salvesen og Zlatko Tripic gjorde et vakkert forarbeid da Sander Svendsen fikk sjansen mutters alene med keeper. Avslutningen som fulgte var for svak.

Seieren betyr at andreplasserte Viking har lagt Brann fire poeng bak seg på tabellen. Bergenserne har samtidig to kamper til gode.

KFUM er nummer sju og har fortsatt nedrykksstreken på betryggende avstand.

Med til historien hører det at Viking fort kunne ledet både 2-0 og 3-0 til pause mot et blekt KFUM-lag. Oslo-klubben manglet kaptein Robin Rasch lørdag og virket å lide under det.

Etter pause framsto gjestene fra Oslo noe friskere, men den største sjansen var det Viking som fikk.