Kaoru Mitoma og Brighton ydmyket Everton lørdag. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB

Veteran utvist i Evertons stortap for Brighton

Ashley Young fikk se det røde kortet da Everton røk hele 0-3 for Brighton på hjemmebane i Premier League-åpningen.

Av NTB | 17.08.2024 18:05:20

Sport: Kaoru Mitoma, Danny Welbeck og Simon Adingra nettet i Brightons solide seier. På overtid trodde Yasin Ayari at han hadde gjort 4-0, men målet ble annullert for offside.

Gjestene ledet 1-0 da Everton like etter pause ble tildelt straffespark, men etter en VAR-sjekk gikk dommer Simon Hooper tilbake på avgjørelsen. Ti minutter senere scoret Welbeck.

Vondt ble til verre for Everton da Ashley Young ble utvist for å felle Mitoma som siste mann etter 66 minutter. På tampen fastsatte Adingra resultatet.

Brighton åpner neste PL-runde med tidligkamp hjemme mot Manchester United lørdag klokken 13.30. Everton møter Tottenham borte samme dag.

Newcastle slo nyopprykkede Southampton 1-0 på hjemmebane lørdag.

Like før pause skulle gjestekeeper Alex McCarthy spille ballen ut, men måtte se Alexander Isak fange den og spille inn i feltet. Der ventet Joelinton og scoret på en flott avslutning.

Et kvarter tidligere måtte Newcastles midtstopper Fabian Schär gå i dusjen etter at han skallet til Southampton-spiss Ben Brereton Díaz. Sistnevnte gikk hardt i ryggen på Schär først, og sveitseren tente til.

Nyopprykkede Southampton greide aldri komme tilbake i kampen. Newcastle er av mange eksperter tippet å havne høyt på tabellen denne sesongen.