Red Bull-stjernen Max Verstappen var nok en gang umulig å slå da han vant sesongåpningen i Formel 1 i Bahrain. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Verstappen sesongåpnet med suveren seier i Bahrain: – Absolutt fantastisk

Red Bull-stjernen Max Verstappen fortsatte fjorårets dominans da han startet Formel 1-sesongen med å vinne klart i Bahrains Grand Prix.

Av NTB | 02.03.2024 17:48:04

Sport: 26-åringen vant med 22,4 sekunder ned til lagkompis Sergio Pérez på 2.-plass. Ferraris Carlos Sainz ble nummer tre.

– Fantastisk. For et fantastisk løp og for en god start på året. Absolutt fantastisk, sa Verstappen over teamradioen etter rå ha sikret seieren.

Verstappen vant også de sju siste løpene i 2023, og han nærmer seg sin egen verdensrekord på ti strake seirer. Den rekorden satte han i fjor på veien mot nok en VM-tittel.

Nederlenderen startet lørdagens hovedløp i beste startspor og så seg aldri tilbake.

Nytt av året er at førerne kan åpne DRS-vingen allerede på den andre runden, men det hadde lite å si da Verstappen hadde skaffet seg en ledelse på 1,03 sekunder til Charles Leclerc allerede etter den første runden.

Man må ligge minst ett sekund bak føreren foran seg for å kunne åpne bakvingen i DRS-sonene.

Mercedes-førerne George Russel og Lewis Hamilton fikk ikke den starten på sesongen som de håpet på. Begge hadde flere tekniske problemer, og Hamiltons sete ble i tillegg ødelagt underveis i løpet. Til slutt endte de likevel som nummer fem og sju.

For første gang i et hovedløp i Bahrain fullførte alle de 20 førerne.

Red Bull ble da også naturligvis en suveren vinner av konstruktørmesterskapet, 451 poeng foran Mercedes på 2.-plass.

I årets sesong skal førerne gjennom 24 Grand Prix-helger, og det er to mer enn i fjor. Neste helg er det duket for Saudi-Arabias Grand Prix.

Verstappen ledet gjennom samtlige 57 runder og satte også den raskeste rundetiden.

Verstappen har vunnet VM-tittelen tre år på rad og kommer fra en sesong hvor han var totalt overlegen. Nederlenderen ble mester med 290 poeng etter å ha vunnet 19 av de 22 Grand Prix-løpene.