Max Verstappen vant Brasil GP. Foto: Marcelo Chello / Pool Photo via AP / NTB.

Verstappen fortsatte superformen – Alonso vant intens pallkamp

Formel 1-mester Max Verstappen var fullstendig overlegen da han kjørte inn til nok en seier i Brasils Grand Prix søndag kveld.

Av NTB | 05.11.2023 20:22:26

Sport: Nederlenderen forlenget dermed seiersrekorden i Formel 1-sirkuset til 17 på en sesong. Han hadde selv også den gamle rekorden på 15, som han satte i fjor. Det gjenstår to løp av sesongen.

– Jeg måtte passe på dekkene gjennom hele løpet. Taktikken fungerte bra, sa Verstappen i seiersintervjuet.

Verstappen har også for lengst sikret sin tredje VM-tittel. Før søndagens løp hadde 26-åringen 499 poeng, mens lagkompis Sergio Perez fulgte 253 poeng bak på 2.-plass.

Red Bull-stjernen vant løpet foran McLarens Lando Norris og Aston Martins Fernando Alonso. Kampen om tredjeplassen var svært jevn og ble avgjort på målstreken.

Perez var på vei opp på siden av Alonso på den siste strekken, men sistnevnte passerte målstreken først og kunne juble for pallplass.

– Det var mye press. Jeg trodde det var over da han passerte meg to runder før slutt, men jeg kom tilbake. Dette er et fenomenalt resultat for laget, sa Alonso.

Ferraris Charles Leclerc skulle i utgangspunktet startet på plassen bak, men fikk tekniske problemer på oppvarmingsrunden. Han krasjet og måtte trekke seg fra løpet før det hadde startet.

– Hydraulikken sviktet. Hvorfor er jeg alltid så uheldig? utbrøt Leclerc over teamradioen.

Det førte til rødflagg og en pause i løpet på den tredje runden.

Senere brøt også begge Alfa Romeo-førerne Zhou Guanyu og Valtteri Bottas, i tillegg til Mercedes’ George Russell grunnet tekniske problemer.

Verstappen var også best i både sprintløpet og kvalifiseringen og startet dermed i beste startspor.

Haas’ Kevin Magnussen og Williams’ Alex Albon måtte også trekke seg fra løpet etter at de krasjet i første sving på den første runden.