Kjetil Borch på Årungen i Ås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Verdenscup roing: Borch sjanseløs i kvartfinalen

Kjetil Borch (33) rodde inn til sisteplass i sitt kvartfinaleheat for singlescullere under verdenscupregattaen i sveitsiske Luzern.

Av NTB | 07.07.2023 19:53:00

Sport: Han noterte tiden 6.58,04 og var klart svakest i feltet på seks båter. Sverri Nielsen fra Danmark vant heatet på 6.47,02.

Borch må belage seg på å ro D-finale lørdag formiddag. Han tok seg til kvartfinalen etter å ha blitt nummer to i det tredje av i alt åtte kvalifiseringsheat. Der ble han kun slått av den greske OL-vinneren Stefanos Ntouskos, samme mann som slo Borch da han tok sølv i Tokyo-lekene i 2021. Borch hadde 3,30 sekunder opp til Ntouskos.

I lettvekt dobbeltsculler for menn ble det 2.-plass i heat tre for Ask Tjøm og Lars Benske. Senere på dagen ble de toer i et oppsamlingsheat og tok seg til lørdagens semifinale.

Jenny Rørvik og Thea Helseth er også klare for semifinalen i dobbeltsculler for kvinner. Duoen tok 2.-plassen bak australske Amanda Bateman og Laura Gourley i sitt heat, og med det tok de seg rett videre. Den norske båten var 2,64 sekunder bak heatvinnerne.

I det samme heatet endte Inger Kavlie og Maia Lund på sisteplass. Det ble også resultatet da de rodde oppsamlingsheat senere fredag.

Oppsamlingsheat blir det også på Oda Aagesen etter 4.-plass i det andre av to kvalifiseringsheat lettvekt singlesculler. Der ble hun nummer tre og tar del i lørdagens B-finale.

Dobbeltfireren med Erik Solbakken, Jonas Juel, Martin Helseth, Erling Øyasæter må ro oppsamling lørdag etter 4.-plass i kvalifiseringsheatet.