LIVESENTER
Romelu Lukaku måtte nok en gang stoppe jubelen og se at scoringen ble annullert av VAR. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

VAR-marerittet fortsatte for Lukaku da Belgia slo Romania 2-0 – vidåpent i kampen om avansement

Youri Tielemans og Kevin De Bruyne scoret målene da Belgia vant 2-0 mot Romania i fotball-EM lørdag. Samtlige fire lag i gruppe H har tre poeng etter to kamper.

Av NTB | 22.06.2024 22:53:08

Sport: I den siste puljerunden skal Belgia bryne seg på Ukraina, mens Romania møter Slovakia.

Drøyt minutt ut i oppgjøret mellom Belgia og Romania hamret Youri Tielemans belgierne i ledelsen etter fint forspill fra Jérémy Doku og Romelu Lukaku.

– Lukaku vet hvilken fot Tielemans vil ha ballen på, og han legger den perfekt til rette. Det er smart og godt gjort, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Kort tid etter scoringen kom Radu Dragusin til en god sjanse med pannebrasken, men Belgias målvakt stoppet hodestøtet.

Etter et snaut kvarter viste Lukaku muskler da han vendte opp i Romanias boks. Kraftspissens skudd ble blokkert til corner. Kort tid senere skaffet Dodi Lukebakio seg plass inne i sekstenmeteren, men forsøket med venstrefoten ble stanset av en mesterlig redning.

Snaue tjue minutter ut i annen omgang trodde Lukaku at han hadde doblet ledelsen for Belgia, men scoringen ble annullert på grunn av en hårfin offside. Så langt i EM har VAR snytt Lukaku for tre scoringer.

– Det må være lov å føle litt med Lukaku i dette mesterskapet, sa Mathisen.

Like etterpå sto Belgias keeper i veien for en stor rumensk sjanse. Da det gjensto ti minutter doblet Kevin De Bruyne ledelsen for Belgia, som til slutt vant 2-0.

«Den gylne belgiske generasjonen», der Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, Dries Mertens og Eden Hazard har vært blant de viktigste brikkene, har fortsatt til gode å vinne et stort mesterskap. De to sistnevnte spilte sine siste landskamper i Qatar-VM for to år siden.

Romania fikk en perfekt start på fotball-EM med 3-0-seier mot Ukraina, mens Belgia skled på et bananskall da de tapte 0-1 for Slovakia i første puljekamp.