Dommer Sivert Øksnes Amland og VAR havnet i fokus i eliteseriekampen mellom Odd og Vålerenga søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

VAR-drama da Bakke og Vålerenga gikk på nytt tap: – Helt himmelropende elendig

En svært lang VAR-sjekk og et VAR-idømt straffespark stjal oppmerksomheten da Vålerenga tapte 1-2 borte mot Odd i Eliteserien søndag.

Av NTB | 23.07.2023 19:53:23

Sport: Simen Juklerød var involvert i begge ender av banen både før og etter pause. Backen headet det første inn i eget mål, før han curlet inn en corner via Odd-keeper Leopold Wahlstedt etter pause.

Snaue kvarteret før slutt involverte VAR seg og ga Odd et straffespark. Fra elleve meter sørget Espen Ruud for nok et Vålerenga-tap.

Resultatet betyr at Vålerenga stadig ikke har vunnet en kamp i Eliteserien siden 16. mai. På de siste sju har det kun blitt ett poeng. Med elleve poeng etter 14 spilte runder er de helt nede på en 14.-plass på tabellen.

Bakkes første seier som Vålerenga-trener lar også vente på seg. I forrige runde tapte de hele 0-4 hjemme mot Molde.

Målet utløste umiddelbar jubel blant hjemmesupporterne, men stadion stilnet da målet skulle sjekkes av VAR for en offside på Odd-spiller Sondre Solholm Johansen i feltet.

I hele sju minutter ble det stopp i spillet før videodommerne konkluderte med at målet skulle bli stående. Ventetiden utløste sterke reaksjoner fra flere fotballvitere.

– Det VAR-opplegget vi driver med her hjemme er helt himmelropende elendig, skriver fotballekspert Aleksander Schau på Twitter.

Vålerengas styreleder Tuva Ørbeck Sørheim er ikke stort mer imponert over VARs inngripen:

– VAR-svett i Skien. Så jævla mange minutter ekstra dreper kampen, skriver hun på Twitter, mens fotballekspert Lars Tjærnås uttaler seg slikt i samme sosiale kanal:

– Odd scorer mål om sommeren. VAR godkjenner det om høsten.

Blåtrøyene åpnet andreomgangen friskere og tre minutter etter sidebyttet var Juklerød igjen involvert i et selvmål.

Backen curlet inn en corner forbi Wahlstedt i Odd-buret som ikke fikk hendene på den. Ballen havnet i stolpen, i ryggen på keeperen og inn i mål. Denne gangen ble målet gjeldende for Vålerenga og Juklerød sikret nærmest egenhendig stillingen 1-1 i kampen.

Oslo-laget styrte mot et sjeldent poeng, men en ny VAR-situasjon ti minutter før slutt satte en stopper for det.

Vegar Hedenstad fikk et nytt gult kort for en stempling i feltet. Han ble da sendt av banen, og Vålerenga fikk en straffe imot. Fra elleve meter var veteranen Ruud sikker og ordnet 2-1-seier på hjemmebane.

Odd spilte seg opp i ledelsen like etter halvtimen spilt. Ruud løftet et frispark inn mot bakerste stolpe, og i hodeduellen var Juklerød uheldig og satt ballen i eget nett.

Vålerenga gikk til pause på stillingen 0-1. Oslo-laget måtte opp et hakk etter hvilen hvis de skulle unngå nok et tap i Eliteserien.