Kasper Høgh pirket inn det han trodde var vinnermålet for Bodø/Glimt, men dansken ble avblåst for offside etter en VAR-sjekk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

VAR-annullering stoppet Glimt-seier: – Tror den kan diskuteres

Bodø/Glimt fikk et mål annullert på overtid etter VAR-sjekk da laget spilte 1-1 mot KFUM i Eliteserien. Kjetil Knutsen er usikker på om det var rett avgjørelse.

Av NTB | 27.07.2024 18:43:00

Sport: Kampen var den første i Eliteserien siden fiskekaker, tennisballer og bluss på banen gjorde at oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal ble avlyst sist helg.

På Ekeberg ble banen holdt fri for uønskede gjenstander. Dermed kunne oppgjøret fullføres.

Mame Mor Ndiaye ga KFUM ledelsen på dødball etter 24 minutter, men Ulrik Saltnes utlignet like etter pause. Like før slutt var Kasper Høgh raskt framme etter en retur fra keeper, men målet viste seg å være offside. Det bekreftet en VAR-sjekk.

Glimt-trener Kjetil Knutsen er ikke helt sikker på om målet til Høgh var korrekt annullert.

– Jeg skal se den VAR-situasjonen om igjen, for den har jeg så vidt sett. Jeg tror den kan diskuteres, sier Knutsen til TV 2 etter kampen.

Saltnes går enda litt lenger i omtalent av den annullerte scoringen.

– Jeg står i lag med en mann som ligger på streken, så hvordan han dømmer offside, det synes jeg er rart. Jeg vil se noen gode repriser på det, hvis jeg skal sove godt i natt. Det er en tøff avgjørelse å annullere der, men det er som det er, sier Saltnes.

– Vi er litt naive fra starten og trodde kanskje det gikk an å spille litt mer enn det gjorde, og så måtte vi gjøre sånn som KFUM og bare slå langt. Jeg er litt skuffet over totalen, men kanskje vi har noe å lære, konkluderte målscorer Saltnes.

Han scoret også da Bodø/Glimt knuste latviske RFS med 4-0 tirsdag, i den første av to kamper i 2. runde av mesterligakvalifiseringen. Like enkelt ble det ikke i lørdagens eliteserieoppgjør i Oslo.

– Jeg synes det var gøy å møte et Bodø/Glimt som var bra. Vi forsvarte oss heroisk og egentlig ganske bra i forhold til at vi hadde så lite ball. Poeng i dag, ja takk, sa en fornøyd KFUM-trener Johannes Moesgaard.

Neste helg spiller KFUM borte mot Fredrikstad, i en duell mellom lagene som rykket direkte opp til Eliteserien sist sesong. Glimt skal spille returoppgjør mot RFS i Latvia onsdag, før laget tar imot Haugesund hjemme i Bodø tre dager senere i Eliteserien.

På banen fikk bodøværingene en smell etter 18 minutters spill, da høyreback Brice Wembangomo løp på seg en strekk på baksiden av låret og måtte byttes ut.

Vondt ble til verre for Glimt da KFUM gikk opp til 1-0 seks minutter senere. En presis dødball fra Robin Rasch ble møtt av Ayoub Aleesami i boksen, og på bakerste stolpe klarte Ndiaye å pirke inn 1-0 for Oslo-laget.

Samme mann var nær ved å doble ledelsen etter en drøy halvtime, ved to anledninger. Først dro han seg inn fra kanten og presset fram en redning fra Glimts Nikita Haikin og på den påfølgende corneren fikk Ndiaye stå ganske alene og heade fra kort hold, men nok en gang avverget Glimt-keeperen.

Minuttet før full tid var Kasper Høgh kjapp på en retur etter et flott frisparkforsøk fra Berg. Dansken satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside etter en VAR-sjekk.

– Det er vanskelig for meg å si noe uten å ha sett den på nytt, men hvis de har sett den på video og kommet fram til at det er offside, så er det riktig vil jeg tro. Det får vi håpe i hvert fall, sier Patrick Berg.

KFUM har fortsatt til gode å vinne på hjemmebane. Bare fire av de 22 poengene til Oslo-laget har kommet på Ekeberg.

Lørdag måtte laget klare seg uten to av de mest toneangivende spillerne så langt denne sesongen. Petter Nosa Dahl, som var utlånt til KFUM fra nettopp Glimt tidligere i sesongen, ble tirsdag solgt til Mechelen i belgisk fotball. Brennhete Johannes Nunez, som ble historisk da han scoret i sin sjuende bortekamp på rad sist helg, uteble også mot Glimt grunnet skade.

Glimts midtbanemann var ikke helt fornøyd med prestasjonen til laget heller.

Selv om ingenting ble kastet på banen i løpet av oppgjøret, ble det en liten stopp i spillet tidlig i kampen da bortefansen fra Bodø fyrte av flere bluss og opponerte mot VAR.

Glimt skapte ikke stort av sjanser i første omgang, men det tok bare seks minutter etter hvilen før gjestene utlignet. Ulrik Saltnes stanget inn en flott dødball fra Patrick Berg, og lagene var like langt.