Elise Thorsnes (i midten) scoret for Vålerenga mot Lyn. Her i aksjon i cupen tidligere i høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga til tabelltopp etter derbyseier

Vålerenga vant byderbyet mot Lyn med 3-0 samtidig som Rosenborg røk 0-2 borte mot Brann. Det førte Oslo-laget til topps i Toppserien.

Av NTB | 22.10.2023 17:03:00

Sport: Med seieren har Vålerenga 55 poeng med tre runder igjen av årets sesong. Rosenborg blir stående med sine 53. LSK Kvinner på tredjeplassen har 50 poeng.

I byderbyet mot Lyn på Kringsjå i Oslo utnyttet Felicia Rogic en stor gavepakke fra Lyn-målvakt Kirvil Odden. Odden spilte ballen rett ut i feltet hvor Vålerenga-spilleren sto og enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Michaela Kovacs økte til 2-0 etter en snau times spill med hodet på corner. Elise Thorsnes økte til 3-0 på straffe etter at Ylinn Tennebø falt lett over ende inne i feltet etter taklingen av Emilie Closs.

Brann havnet tidlig i sesongen bakpå og står med 44 poeng på fjerdeplassen, men Martin Ho har fått dreis på laget i høst. I midtuken sikret laget norsk deltakelse i mesterligaens gruppespill.

Det ble 1-0 til Brann om etter en gedigen forsvarstabbe. Emilie Joramo mistet ballen til Karoline Haugland. Hun passet kjapt til Rakel Engesvik som skrudde ballen i mål utenfor målvaktens rekkevidde.

2-0 kom etter 24 minutter ved Marit Bratberg Lund som fikk stå alene inne i feltet og trille ballen i mål på Rikke Nygards pasning.

Rosenborg kom seg bedre med mot slutten av 1. omgang etter den dårlige åpningen. Emilie Nautnes klarte ikke helt stokke beina da Aurora Mikalsen i Brann-målet gjorde en liten feil.

Trønderne var det beste laget etter hvilen, men hadde ikke samme effektivitet og slet med å finne nettmaskene. Landslagsmålvakt Mikalsen var også solid og reddet det som kom.

Branns styreleder Aslak Sverdrup kunne søndag overfor TV 2 avsløre at den første hjemmekampen i mesterligaen mot Slavia Praha onsdag 22. november skal spilles på Brann Stadion.