Sebastian Jarl og Vålerenga er inne i en seiersstim. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vålerenga med ny seier i opprykksjakten – slo Raufoss 3-0

Vålerenga tok sin femte strake seier i 1. divisjon med 3-0 over Raufoss på hjemmebane søndag. Oslo-klubben beholder dermed luken på tabelltopp.

Av NTB | 11.08.2024 16:32:54

Sport: Med tolv kamper igjen av årets sesong har Vålerenga fem poeng ned til Bryne på 2.-plass.

De kongeblå rykket ned fra Eliteserien i fjor og fikk en brokete start på 2024-sesongen, men Geir Bakkes menn har løftet seg stort og styrer mot direkte opprykk.

Søndag scoret Henrik Bjørdal, Muamer Brajanac og Mees Rijks målene da Raufoss ble slått komfortabelt på hjemmebane.

Vålerenga har ikke tapt siden 16. mai, da Kongsvinger vant 2-0 i hovedstaden. Siden den gang har VIF spilt ti kamper og klatret opp på tabelltopp med seier i ni av dem.

Bjørdal sendte Vålerenga i ledelsen etter et flott stykke arbeid i feltet. 27-åringen mottok ballen og snurret rundt før han satte den i lengste hjørne.

Fem minutter etter pause fikk Brajanac en enkel oppgave med å pirke ballen i mål. Rijks kom inn i overtiden og var på banen i fire minutter før han avsluttet flott i det lengste hjørnet.

Raufoss ligger på 11.-plass etter søndagens tap. Ned til Aalesund på nedrykkskvalifiseringsplass skiller det fem poeng, mens de har ni poeng opp til Stabæk på opprykkskvalifisering.