Vålerenga var i målform mot Moss søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga herjet i fjerde strake seier – klatret til direkte opprykksplass i 1. divisjon

Vålerenga leverte en ny solid prestasjon da de knuste Moss 5-1 på hjemmebane søndag. Med fire seirer på rad er de oppe på 2.-plass i 1. divisjon.

Av NTB | 09.06.2024 21:03:05

Sport: Oslo-laget har samtidig scoret minst tre mål i samtlige seirer og står med 16 nettkjenninger på de fire siste.

Formen holder til en andreplass på tabellen, og bare Kongsvinger har sanket flere poeng i løpet av sesongens tolv første runder.

Drøye 25 minutter inn i kampen var det en 18-åring som sendte hovedstadslaget i føringen. Jones El-Abdellaoui forsøkte seg fra 14 meter, men sleivet ballen videre til Adrian Kurd Rønning som traff bedre og ordnet ledelse til pause.

Vålerenga-trener Geir Bakke var likevel ikke fornøyd med lagets prestasjon de første 45.

– Vi er for trege med ball, vi flytter oss for sakte, vi skaper nesten ingenting, men vi leder kampen. Vi må betraktelig opp i andreomgang, sa han til TV 2 i pausen.

De blåkledde svarte på tiltale da de spilte seg opp i en 3-0-ledelse kort tid etter sidebyttet.

Først hamret Ola Kamara inn 2-0 på halv volley snaue ti minutter etter sidebyttet. Sekunder senere rotet Moss det til foran eget mål, og Mees Rijks satte inn kampens tredje.

Ian Hoffmann reduserte før timen var spilt, men El-Abdellaoui ordnet ny tremålsledelse kvarteret før slutt. På overtid satte Filip Thorvaldsen inn 5-1.

Moss har også levert flere gode resultater i løpet av sesongens tolv første runder og er bare tre poeng bak Vålerenga på tabellen. Det holder til en femteplass.