Karina Sævik utfordrer Juventus-forsvaret under mesterligakampen onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga dominerte mot Juventus i CL-åpningen – tapte likevel 0-1

Vålerenga gjorde en meget god kamp mot Juventus i mesterligaåpningen, men greide ikke å utnytte sjansene og tapte 0-1.

Av NTB | 09.10.2024 23:01:21

Sport: En scoring av Sofia Cantore etter en snau halvtime avgjorde for gjestene, som ble reddet av stolpen ved en anledninger og av redning på strek to andre ganger.

Karina Sævik herjet med Juventus-forsvaret og sto bak en rekke store sjanser. Vålerenga endte med 13-2 i hjørnespark, og på to av dem kom Sara Hørte til store sjanser uten at ballen endte i mål.

Fire minutter før full tid stusset Hørte et langt kast til Emma Stølen Godø, som flikket ballen rett utenfor.

– Nå er jeg skuffeet. Vi hadde fortjent iallfall ett og kanskje tre poeng, sa Vålerenga-trener Nils Lexerød til VGTV.

– Vi gjør en god kamp. Vi får den som vi ville ha den. Spillerne presterer godt, og vi viser at vi er et godt lag, men vi får ikke uttelling på sjansene. Effektivitet er viktig, og det hadde Juventus, ikke vi.

Vålerenga har all ære av sin prestasjon i regnværet på Valle, der det imidlertid var skuffende få tilskuere på tribunene. Tilskuertallet var 1923.

Juventus er suverent lederlag i Serie A og har vunnet alle sine seriekamper så langt i sesongen. Onsdag sluttet laget seg til Bayern München på tabelltopp i mesterligagruppen.

I det 22. minutt ble Janni Thomsen spilt fram på høyresiden. Kapteinen slo et flatt innlegg. Inne foran mål greide Olaug Tvedten å få en tå på ballen selv om hun var hardt presset av Viola Calligaris, men ikke nok til å få den mellom stengene.

Etter nesten en halv time med Vålerenga-press var det Juventus som scoret i det 29. minutt. Hørte taklet Chiara Beccari, som var på raid i feltet, men ballen spratt rett til Cantore, som scoret med et velplassert diagonalskudd.

– Vi bommet litt på presshøyden ved den anledningen. Vi gjorde én glipp i forsvarsarbeidet, og det utnyttet Juventus, sa Lexerød til VGTV.

Vålerenga hadde alle de fem hjørnesparkene i første omgang. På det siste satte Hørte serven fra Thomsen i stolpen fra kloss hold. Iselin Sandnes Olsen skjøt på returen, men Juventus-spiss Amalie Vangsgaard reddet på streken.

Vålerenga-overtaket fortsatte etter pause. I det 55. minutt skjøt Sævik godt fra distanse og tvang Pauline Peyraud-Magnin til en flott redning.

I det 82. minutt vant Hørte i lufta på et hjørnespark og nikket utenfor keepers rekkevidde, men på streken sto Calligaris og nikket ut.

Vålerengas neste mesterligakamp er borte mot Arsenal om en uke.

Vålerenga gjorde det vanskelig for Juventus med et velfungerende høyt press og tok kommandoen i kampen fra start. Sjansene lot vente på seg, men de skulle komme etter hvert.

Vålerenga lot seg ikke knekke av baklengsmålet. I det 37. minutt ble Sævik spilt fram av Godø. Hun utfordret Calligaris en mot en og hadde flere muligheter til å avslutte fra god posisjon, men endte med å spille tversover mot Tvedten. Barbara Bonansea nådde ballen først og fikk avverget faren.