Stabæks trener Bjørn Helge Riise under NM-kvartfinalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tung smell for opprykksjagende Stabæk: – Vi har fortsatt en mulighet

Nettkjenninger signert Elias Hagen og Henrik Bjørdal sørget for at Stabæks jakt på opprykk til Eliteserien fikk seg et skudd for baugen fredag. Vålerenga vant 2–1 på Nadderud.

Av NTB | 25.10.2024 21:19:12

Sport: På overtid av første omgang vendte VIFs midtbanespiller Hagen lekkert rundt etter pasning fra Christian Borchgrevink, og fra distanse fant han veien til nettmaskene med et velplassert skudd.

– Det er en kandidat til årets mål i 1. divisjon. Han vender på en femøring der, og hamrer ballen utakbart bak Sondre Rossbach. Se på den presisjonen. Det er 20 i stil, sa TV 2-kommentator Amund Lollik Lutnæs.

Etter 83 minutter kontret Stabæk vakkert inn 1-1, men kort tid senere sørget Bjørdal for VIF-seier med en sylfrekk avslutning.

– Det er ikke så ofte du ser (sånne mål). Jeg var klar for å «slakte» Bjørdal; «Hva er det du holder på med?», og så daler den ned i krysset. Vi har kvalitet som ikke andre lag har, og det vinner man kamper på, sa VIFs Christian Borchgrevink til TV 2 etter kampslutt.

Bjørn Helge Riises mannskap sto med tre strake serietriumfer før fredagens oppgjør, men måtte tåle nederlag foran et nær fullsatt Nadderud. Det samme måtte de i NM-kvartfinalen mot KFUM Oslo 6. oktober.

– Det var ikke en lett kamp. Det var veldig jevnt. Vi har fortsatt muligheten til å rykke opp, så vi kommer til å fortsette. Jeg håper det løser seg, sa Stabæks målscorer Bassekou Diabaté til TV 2 etter kampen.

Riise tok over som Stabæk-sjef etter Bob Bradley for en drøy måned siden.

Stabæk ligger på 5.-plass før resten av den 28. serierunden spilles lørdag. Med Egersund-seier mot Mjøndalen og en vinner av oppgjøret mellom Kongsvinger og Raufoss vil Stabæk falle utenfor kvalifiseringsplass med to serierunder igjen.

Stabæk gjester nedrykkstruede Mjøndalen neste helg, før Kjetil Rekdals Aalesund kommer på besøk til Nadderud 9. november.

Et drøyt kvarter ut i kampen holdt VIF-keeper Magnus Sjøeng på å rote det fullstendig til med ballen i beina, men sisteskansen slapp med skrekken. Kort tid senere forsøkte Petter Strand seg i andre enden, men Sondre Rossbach i Stabæk-målet stanset avslutningen.

Like før halvtimen var både Elias Hagen og Muamer Brajanac nære scoring for gjestene, og i den andre enden var Eggen Vinge arkitekten bak en farlig Stabæk-sjanse. Omgangens eneste scoring var det imidlertid Hagen som sto for.

Ti minutter ut i annen omgang testet Oskar Spiten-Nysæter skuddet fra distanse, men Sjøeng stanset forsøket. Det klarte han ikke da Bassekou Diabaté klinket til fra kloss hold etter snaue 70 minutter, men ballen gikk i tverrliggeren. Etter 83 minutter utlignet Diabaté, før Hagen avgjorde kampen.

Opprykket til Eliteserien ble sikret 2. oktober. Forrige VIF-nederlag i seriesammenheng kom mot Kongsvinger 16. mai.

– Det handler om å klare få ut nok trøkk, energi og spilleglede. Gjøre den jobben tøffe, usynlige jobben som vanligvis blir styrt av at man bare må. Nå må vi ikke noe, og da må hvert fall gleden av å ikke tenke konsekvenser slå ut, sa VIF-sjef Bakke til TV 2 før avspark.

Bryne sikrer i praksis opprykk til Eliteserien med seier mot Lyn lørdag. Jærbuene ligger seks poeng foran treer Moss med tre kamper igjen å spille, og har samtidig betydelig bedre målforskjell enn gultrøyene.

Stabæk-profil Rasmus Eggen Vinge trengte tidlig behandling etter en duell med Henrik Bjørdal, men playmakeren fikk ristet av seg ubehaget.

Geir Bakkes VIF sikret mandag seieren i 1. divisjon med en overbevisende 4-0-triumf hjemme mot Egersund. Blåtrøyene fra hovedstaden har notert imponerende 78 mål på 28 seriekamper denne sesongen.