Ruben Yttergård Jenssen jubler etter å ha sendt Tromsø i ledelsen mot Odd. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø tok årets første poeng i storseier: – Hatt noen tøffe runder internt

Tromsø kom hardt ut etter pause og kjørte over Odd 4-0. Seieren fjernet TILs merkelapp som poengløs i Eliteserien.

Av NTB | 12.05.2024 19:20:39

Sport: Etter en jevnspilt omgang var resten av kampen alt annet enn det. På kort tid var hjemmelaget foran med to mål takket være Ruben Yttergård Jenssen og Vegard Erlien.

Senere økte ledelsen ytterligere etter Kent-Are Antonsens scoring og et selvmål fra Odd-keeper André Hansen.

Fjorårets bronsevinner hadde tapt alle sine fem første seriekamper i 2024. Søndag løste det endelig for Tromsø.

– Den føles utrolig godt og veldig fortjent. Måten vi gjør det på, viser mye mental styrke, sa TIL-trener Jørgen Vik til TV 2 og fortsatte:

– Det var mange som slapp seg løs og spilte på styrkene sine. Vi har hatt noen tøffe runder internt i de månedene som har vært. Uttrykket vi har nå, kan jeg like. Vi skal bygge videre på dette.

Erlien var på mange måter kveldens mann for Tromsø. Han spilte elegant videre til Antonsen på 3-0 etter 70 minutter. Kort tid etter gikk Runar Norheims avslutning inn via Hansen i Odd-buret.

Odd har kun tatt ett poeng på sine fire siste kamper i Eliteserien. Skien-laget står med åtte poeng fra like mange oppgjør.

– Hvis du har hjerneblødning i starten av 2. omgang, og lar den fortsette å dryppe, blir det som det blir. Den omgangen hører ikke hjemme på dette nivået, sa keeperveteranen til TV 2.

16. mai blir det fotballfest på Aspmyra når Tromsø gjester serieleder Bodø/Glimt. Samme dag tar Odd imot Molde.

Det første målet ble til da Yttergård Jenssen kom på en dypt løp og banket inn 1-0. Erlien sto for den målgivende pasningen, og to minutter senere var han selv sist på ballen. Det skjedde på en stupheading.

Etter kampslutt var André Hansen knallhard i vurderingen av det Odd viste etter pause.