Strømgodsets Marko Farji scoret sitt første eliteseriemål mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø snublet i medaljejakten – Bodø/Glimt ett poeng unna seriegull

Marko Farji (19) ble matchvinner for Strømsgodset mot medaljejagende Tromsø i Eliteserien søndag. Drammenserne vant 1-0 på bortebane.

Av NTB | 05.11.2023 21:12:36

Sport: Innbytter Farji banket inn scoringen med fem minutter igjen av ordinær tid. Anders Jenssen sendte en klarering i feltet til 19-åringen som satte inn sitt første eliteseriemål. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble stående.

Strømsgodset tok dermed sin tredje strake seier i ligaen. Strømsgodset ligger på 8.-plass med 36 poeng.

Tromsø på sin side ligger på 3.-plass med 54 poeng. Det er ett poeng opp til Brann på plassen foran, mens Viking ligger to poeng bak. TIL-tapet gjør at Bodø/Glimt bare trenger ett poeng for å bli seriemester.

Det var Tromsø som hadde de største mulighetene før Strømsgodset scoret.

Vegard Erlien testet skuddfoten fra utsiden av 16-meteren etter drøyt tjue minutter, men TIL-spissen skjøt like til side for mål. Noen minutter senere plasserte han nok en avslutning utenfor.

Kort tid før pause var Niklas Vesterlund nær ved å heade ballen i nettmaskene på bakerste stolpe etter et innlegg inn i feltet. Hodestøtet havnet imidlertid på feil side av stolpen for hjemmelagets del.

Tromsø fortsatte å presse på for seiersmålet etter pause. Lasse Nordås hadde en avslutning med et drøyt kvarter igjen, som Gustav Valsvik ryddet unna på vei mot mål. Dermed ble det bare nesten for Tromsø.

Tromsø har igjen Odd (b), Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine siste tre seriekamper, mens Strømsgodset møter HamKam (h), Rosenborg (b) og Brann (h) i innspurten.