Alexander Sørloth herjet mandag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Treneren avslører: Akillesskade stoppet historisk Sørloth etter drømmeomgang

Alexander Sørloth tangerte John Carew og herjet for Villarreal mandag, men ble brått byttet ut ved pause. En akillesskade var årsaken.

Av NTB | 31.10.2023 11:12:51

Politikk: Det overrasket mange at Sørloth ble igjen i garderoben halvveis da Villarreal slo Malaga i La Liga mandag. Trønderen hadde vært kampens dominerende spiller de første 45 minuttene.

Ikke bare hamret han inn i et praktfullt mål, men han slo også en målgivende pasning og skaffet et straffespark. Like fullt ble det med én omgang for nordmannen.

Fra sidelinjen fikk Sørloth se at lagkameratene halte i land seieren med 3-2.

Etter kampen røpet trener Pacheta årsaken til at Sørloth måtte byttes ut. En smell i akillessenen gjorde det umulig å fortsette.

– I prinsippet er det bare et spark. Men det ble smertefullt, og han klarte ikke å tråkke skikkelig ned. La oss håpe det viser seg å være bare et spark, sa Villarreal-sjefen til AS.

Avisen gir også Sørloth formidabel omtale for innsatsen.

«Han gjorde alt. Han assisterte Gerard (Moreno) på 1-0, sørget for straffen som ga 2-0 og scoret selv 3-0 etter et skudd med venstrebeinet. Og han gjorde alt dette på bare ti minutter», heter det der.

Sørloths scoring mandag var nummer 20 i La Liga. Like mange endte John Carew karrieren på. Dermed er Sørloth nå på god vei til å ta den «norske rekorden» i den spanske ligaen.

Sørloth står med fem ligamål for Villarreal denne sesongen. I tillegg har det blitt én fulltreffer i europaligaen.