Brennan Johnson (til h.) gratuleres med Tottenhams ledermål mot Qarabag av Archie Gray. Foto: David Cliff, AP / NTB

Tottenham spilte nesten hele kampen med ti mann – vant 3-0

Tottenham-stopper Radu Dragusin dummet seg ut og ble utvist etter seks minutter, men med ti mann vant laget likevel 3-0 over Qarabag i europaligaen.

Av NTB | 26.09.2024 23:31:34

Sport: I en kamp som ble forsinket 35 minutter av trafikkproblemer i Nord-London skapte gjestene fra Aserbajdsjan masse sjanser, men greide ikke å utnytte dem. Tottenham var dødelig effektive og sikret tre europaligapoeng med mål av Brennan Johnson, Pape Sarr og Dominic Solanke.

Dragusin misset et mottak ved midtstreken og ble overrumplet av Juninho, som tok ballen og stormet forbi ham. Rumeneren tok grep i buksa og trøya til brasilianeren og rev ham ned. Dermed måtte han av banen med rødt kort.

Svenske Lucas Bergvall skulle endelig få starte en kamp fra Tottenham, men han ble fortvilet plukket av banen fem minutter senere da Ange Postecoglou måtte få inn en ny stopper i Destiny Udogie.

Qarabag utnyttet overtallet til å skape flere gode sjanser. Udogie ryddet opp da Toral Bayramov kom gjennom, mens Guglielmo Vicario litt senere måtte kaste seg ut i feltet og slå ballen unna før den nådde Juninho.

I det 40. minutt fikk Junino et flatt innlegg fra Elvin Jafarguliyev på blank goal, men bredsidet ballen svakt utenfor lengste stolpe.

På overtid i første omgang slurvet Ben Davies som bakerste mann og mistet ballen til samme Juninho, men Vicario stormet utenfor feltet og nådde så vidt ballen først.

I det 56. minutt fikk Qarabag en vei tilbake i kampen da Jafarguliyev fikk straffespark i en duell med Yves Bissouma, men Turan Bayramov skjøt over fra 11-metersmerket.

Midtveis i omgangen fikk Solanke sin første scoring for Tottenham. Kochalski ga retur rett ut på et skudd fra Son Heung-min, og Solanke scoret enkelt på returen.

Juninho jublet et øyeblikk da han fikk ballen i mål ti minutter før full tid, men flagget var korrekt oppe for offside.

Sekunder senere sto det 1-0. Solanke vant ballen høyt på banen og spilte fram Johnson, som avsluttet behersket alene med keeper. Johnson fikk krass kritikk etter derbytapet mot Arsenal, men har siden scoret i tre kamper på rad.

Sarr roet Tottenham-nervene da han gjorde 2-0 tidlig i den andre omgangen. Keeper Mateusz Kochalski greide ikke å bokse Dejan Kulusevskis hjørnespark ordentlig unna, og ved lengste stolpe sto Sarr og bredsidet ballen inn mellom beina på Patrick Andrade.