Tottenham hadde en blytung andreomgang mot Brighton søndag. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB

Tottenham kollapset etter pause – røk 2-3 borte mot Brighton

Tottenham hadde lenge stålkontroll på Premier League-oppgjøret mot Brighton, men etter en marerittaktig andreomgang endte det med 2-3-tap.

Av NTB | 06.10.2024 19:31:23

Sport: Like før halvspilt 2. omgang fullførte Danny Welbeck en utrolig snuoperasjon da han headet inn matchvinnerscoringen.

Før det hadde Tottenham lenge vært det klart beste laget. I førsteomgangen scoret brennhete Brennan Johnson i sin sjette kamp på rad, før James Maddison ordnet 2-0.

Etter hvilen var det imidlertid et helt annet Tottenham-lag som entret gressmatten, og Brighton brukte bare tjue minutter på å vende kampen i sin favør.

Først satte Yankuba Minteh inn 1-2 etter rotete forsvarsspill av gjestene. Deretter viste Georginio Rutter styrke da han holdt unna for Spurs-forsvaret og banket inn 2-2. Kort tid senere serverte han Welbeck, som ordnet seieren.

Resultatet står i kontrast til lagenes ligaform. Etter en trøblete sesongstart har Ange Postecoglus menn vist bedre takter den siste tiden. Hvittrøyene sto med fem strake seirer i ulike turneringer før runden.

Brighton har på sin side slitt med poengfangsten i det siste. Klubben sto uten seier i de fire siste Premier League-kampene før søndagen.

Brighton møter Newcastle lørdagen etter landslagspausen. Tottenham spiller borte mot West Ham samme dag.