Morten Bjørlo jubler vilt etter å ha sendt Fredrikstad i ledelsen borte mot KFUM Oslo. Foto: Thomas Andersen / NTB

Toppscorer Bjørlos corner og frispark gikk rett i mål: – Beckham-klasse

Morten Bjørlos høyrefot fortsetter å gi Fredrikstad praktmål i Eliteserien. Han gjorde to nye i 4-1-seieren over KFUM Oslo.

Av NTB | 12.05.2024 19:00:48

Sport: Rogalendingen ga FFK en pangstart på Ekeberg. Først gikk hjørnesparket hans rett i nota etter tre minutter, og kort tid etter doblet han ledelsen på frispark.

Med det tok Bjørlo seg opp i fem mål i Eliteserien denne sesongen. Det gjør ham til delt toppscorer med Ole Sæter (Rosenborg).

Jeppe Kjær fikk også en måldobbel før pause.

Svakt keeperspill fra Emil Ødegaard satte tonen for en fryktelig KFUM-omgang. Han hadde null kontroll på corneren.

– Dette skal ikke være mulig i Eliteserien. Ødegaard er på ville veier. Det ser ikke ut til å være noen grunn til at han skal være så forvirret på streken, sa Jesper Mathisen i TV 2s studiosending.

– David Beckham-nivå på den høyrefoten, utbrøt Mathisen.

Et treff i krysstanga stoppet Bjørlo fra å ha hattrick før pause. Før det hadde Kjær gjort 3-0, og dansken spaserte inn sitt andre mål drøyt ti minutter senere.

Fredrikstad ble tildelt straffe etter et kvarters spill, men avgjørelsen ble omgjort da en videosjekk avdekket at KFUM skulle hatt frispark før situasjonen.

Hjemmelaget fikk inn en redusering fra krittmerket etter en time. Remi-André Svindland sendte keeper feil vei. Straffen kom som følge av en hands fra Maxwell Woledzi.

Fredrikstad kontrollerte inn seieren og tok seg opp i sterke 14 poeng på sju kamper. Det er bare Bodø/Glimt (19) som har plukket flere.

KFUM har også levert godt med sine ni poeng. Oslo-klubben rykket i fjor opp sammen med nettopp FFK.

16. mai tar Fredrikstad imot Strømsgodset, mens KFUM skal nordover for å møte Rosenborg.

I kampens sjuende minutt slo Bjørlo til med en ny frekkis. Da vertene trodde det skulle komme et innlegg, bøyde midtbanemannen i stedet ballen i nærmeste hjørne. Ødegaard rakk ikke bort.

KFUM kom svekket til søndagens kamp. Laget manglet kapteinen Robin Rasch og var også uten flere andre nøkkelspillere. Foran 2.-omgangen ble hele fire Kåffa-spillere byttet ut.