Silje Theodorsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

To norske fjerdeplasser på 10-kilometeren i Finland

Silje Theodorsen og Finn-Hågen Krogh ble begge nummer fire og beste norske langrennsløpere på 10-kilometeren i fri teknikk i finske Muonio søndag.

Av NTB | 12.11.2023 11:49:46

Sport: Tromsø-jenta Theodorsen gikk ut som fjerde sist i intervallstarten, men hadde flere storkanoner bak seg, blant dem vinner Victoria Carl.

Tyskeren gikk et kjempeløp i Finland og var i mål på tiden 25.34,1. Det ble til slutt en overlegen seier.

Theodorsen var 46,3 sekunder bak vinneren og litt over åtte sekunder bak amerikanske Sophia Laukli, som tok tredjeplassen. Tone Lise Pedersen ble nest beste norske på 19.-plass.

Det ble dobbelt tysk i Finland søndag etter at Friedrich Moch vant herrerennet. Finn-Hågen Krogh ble nummer fire, åtte sekunder bak, mens Jonas Vika krysset målstreken på 7.-plass.

Petter Northug skulle ha gjort comeback i allround-langrenn denne helgen, men han stilte ikke til start på noen av rennene. Trønderen har en liten skade og prioriterer å bli klar til starten på Ski Classics-sesongen.

Åpningen i Finland har vært preget av sykdom for det norske laget. Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl og Sjur Røthe har alle blitt smittet med koronaviruset og reist hjem fra samlingen.

Nylig reiste også landslagstrener Arild Monsen hjem fra Finland etter å ha blitt smittet.

De regjerende verdenscupvinnerne Johannes Høsflot Klæbo og Tiril Udnes Weng ble på sin side koronasyke etter høydeopphold i Italia.

Verdenscupen starter i Ruka 24. november. Førstkommende helg er det duket for nasjonal åpning på Beitostølen.