Angel Di Maria ga Benfica seier over Toulouse med to straffespark. Foto: Armando Franca, AP / NTB

To Di Maria-straffer ga Benfica seier – Aursnes involvert på godt og vondt

Fredrik Aursnes spilte en god kamp, men hadde skyld i baklengsmålet da Benfica slo Toulouse 2-1 i første kamp i europaligaens første utslagsrunde.

Av NTB | 15.02.2024 23:17:34

Sport: Aursnes bidro til å skaffe straffesparket som ga ledelse, men han mistet konsentrasjonen og henga seg til «ballwatching» da gjestenes høyreback Mikkel Desler fikk gjøre 1-1 kvarteret før slutt.

Han ble berget av vinnermålet i åttende tilleggsminutt, da Angel Di Maria satte inn sitt annet straffespark for kvelden. Innbytter Christian Mawissa ble utvist da han stemplet Marcos Leonardo i straffefeltet.

Det var nordmenn i startoppstillingen for begge lag. Aursnes var i utgangspunktet høyreback, men var høyt og lavt for Benfica-laget. Aron Dønnum spilte høyre kant for gjestene fra Frankrike, mens Warren Kamanzi satt på benken.

VAR-sjekken tok lang tid, men etter drøyt tre minutter og en tur ved monitoren pekte dommer Donatas Rumsas på straffemerket. Angel Di Maria la ballen til rette og skjøt den midt i mål. Keeper Guillaume Restes hadde kastet seg, men var bare noen centimeter fra å nå ballen med føttene.

Straffesparket gikk i mål fire og et halvt minutt etter situasjonen som forårsaket det.

De skapte trykk, og i det 75. minutt klarerte Aursnes rett opp i været. Deretter så han bare på mens kampen om nedfallsfrukten førte til flipperspill. Da ballen ble slått mot lengste stolpe, var han passiv tilskuer da Desler fikk score på volley bak ryggen hans.

Med vinnermålet på overtid har Benfica et lite overtak før returkampen.

Milan tok seg oppskriftsmessig av Rennes med 3-0 etter to mål av Ruben Loftus-Cheek og ett av Rafael Leão, mens det ble 0-0 i den siste senkampen i europaligaen mellom Lens og Freiburg.

I det 63. minutt var Aursnes i duell med Toulouse-stopper Logan Costa på et hjørnespark. Costa hoppet opp med armen rett i været og klarerte delvis med armen, delvis med hodet.

Dønnum ble byttet ut rett etter scoringen og fikk fra sidelinjen se klubbkameratene kjempe seg tilbake i kampen.

Mye verre gikk det for Benficas ligarival Braga, som måtte tåle sjokktap 2-4 hjemme mot Qarabag. Tre raske mål i 2. omgang avgjorde for gjestene fra Aserbajdsjan.