Naomi Layzell scorer for Manchester City etter hjørnespark i mesterligakampen mot tittelforsvarer Barcelona. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB

Tittelforsvarer Barcelona tapte for Manchester City i mesterligaen

Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen måtte tåle et sjeldent tap da Barcelona ble slått 2-0 av Manchester City i mesterligaen.

Av NTB | 09.10.2024 23:01:35

Sport: Graham Hansen skjøt i stolpen allerede i kampens tredje minutt, og det virket som Barcelona skulle fortsette å herje i turneringen der laget er tittelforsvarer.

Imidlertid viste det engelske hjemmelaget styrke og påførte Barcelona et sviende tap. Laget måtte gå målløs av banen for annen gang på sine 80 siste kamper.

Naomi Layzell scoret ledermålet i det 36. minutt etter hjørnespark, og Khadija Shaw fastsatte resultatet i det 77. minutt.

Midtstopper Engen ble byttet ut med spissen Claudia Pina i det 64. minutt, uten at det hjalp Barcelona inn i kampen. Graham Hansen spilte hele kampen og pådro seg et gult kort.

Et par minutter senere førte en svak bakoverpasning fra Miedema til at Barcelona-spiller Ewa Pajor rundet keeper. Hun rullet ballen mot mål, men Laia Aleixandri dukket opp og reddet rett foran streken.

Ledermålet kom i det 36. minutt. Barcelona-keeper Cata Coll nektet Shaw scoring med en flott redning, men på det etterfølgende hjørnesparket bommet hun i feltet, og Layzell sparket ballen i det tomme buret omgitt av Barcelona-forsvarere.

Barcelona presset på for utligning i 2. omgang, men i det 78. minutt punkterte Shaw kampen da hun ble spilt gjennom av Layzell, rundet Coll og trillet ballen inn, til stor jubel fra 5508 tilskuere, som er ny rekord for Citys Academy Stadium.

Manchester City topper tabellen sammen med Hammarby, mens Barcelona må finne seg i å dele sisteplassen i gruppa med St. Pölten. Om en uke kommer Hammarby med seks norske spillere i stallen til Barcelona.

Etter den sterke Barcelona-åpningen kom City raskt inn i kampen, og i det 18. minutt skjøt Lauren Hemp i stolpen etter at Ona Batlle først hadde blokkert en avslutning fra Vivianne Miedema.

Rett før pause kom Graham Hansen alene med keeper, men Ayaka Yamashita kastet seg og reddet.