Florian Thauvin herjet for Udinese mandag. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP / NTB

Tidligere Premier League-spiller skjøt Udinese til topps i Serie A

Franske Florian Thauvin, med en fortid i engelske Newcastle, ble dagens mann da Udinese slo Parma 3-2 og overraskende klatret til topps i italiensk Serie A mandag.

Av NTB | 16.09.2024 22:51:16

Sport: Serielederen er ubeseiret etter de fire første kampene i sesongen. Tre seirer og en uavgjort er fasiten.

Det gir ti poeng, ett mer enn andreplasserte Napoli og to mer enn Inter, Juventus og Torino som følger deretter.

Mandag havnet Udinese under 0-2 på bortebane før pause, men leverte en mesterlig opphenting i annen omgang. Lorenzo Lucca startet snuoperasjonen med sitt 1-2-mål rett etter pause, før Florian Thauvin overtok showet.

Franskmannen, som spilte i Premier League-klubben Newcastle fra 2015 til 2017, utlignet først til 2-2 etter drøyt halvspilt omgang.

Deretter satte han inn seiersmålet, kort tid etter at Parma-spiller Mandela Keita hadde fått rødt kort.

I mandagens andre Serie A-kamp markerte den tidligere RBK-helten Casper Tengstedt seg på ny for Hellas Verona. Dansken scoret sitt andre seriemål for sesongen, men kunne ikke forhindre at klubben hans røk 1-2.