Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson under landskampen mot Nederland i Larvik søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Thorir Hergeirsson vant siste Norge-kamp på norsk jord: 33-25 mot Nederland

Håndballjentene fullførte en vellykket samling med sin tredje strake seier. Nederland ble slått 33-25 i Larvik.

Av NTB | 27.10.2024 19:49:23

Sport: Oppgjøret markerte samtidig Thorir Hergeirssons siste kamp i Norge. Islendingen takker av etter EM i november og desember.

Hergeirsson har ledet Norge siden 2009, og på de 15 årene har det blitt 16 mesterskapsmedaljer, ti av dem gull.

Før EM i Sveits, Ungarn og Østerrike venter en ny oppkjøringsturnering i Danmark i november.

Til pause sto det 15-15, men etter hvilen var det ingen tvil: Norge scoret seks mål uten en respons fra Nederland. 23-17 gjorde det mer komfortabelt for det norske laget.

Ingvild Bakkerud ble Norges toppscorer med seks fulltreffere.

Det norske laget åpnet med 32-30-seier over Tyskland torsdag. Lørdag ble Danmark slått 26-22.

– Norge har slått tre av det som kommer til å bli sterke EM-motstandere, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Hergeirsson lot flere slippe til på tampen av oppgjøret. Det norske laget er gjennom et generasjonsskifte med kaptein Stine Oftedal Dahmke som har lagt opp. Veronica Kristiansen (gravid), Nora Mørk (skade) og Vilde Ingstad (skade) er også ute fra laget som vant OL i august

Målvakt Katrine Lunde fikk hvile i oppgjøret, og Eli Marie Raasok var mellom stengene med Silje Solberg-Østhassel på benken. Raasok kom godt i gang, men fikk senere trøbbel i 1. omgang. Etter hvilen var hun i godt slag og sto med 15 redninger og redningsprosent på 38 da det gjensto fem minutter.

Etter EM tar Ole Gustav Gjekstad over de regjerende OL-mesterne.