Lamine Yamal scoret for Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Tenåringen Yamal skjøt Barcelona opp på sølvplass

16 år gamle Lamine Yamal satte iskaldt inn kampens første mål da Barcelona slo Real Sociedad 2-0 i spansk fotball mandag.

Av NTB | 13.05.2024 23:09:31

Sport: Yamal ble frispilt av mer enn dobbelt så gamle Ilkay Gündogan (33) fem minutter før pause. Alene med keeper satte unggutten ballen iskaldt i mål.

Scoringen var Yamals femte i ligaen denne sesongen. Tross sin unge alder har han vært på banen i 34 av Barcelonas 35 seriekamper. 19 av dem har han spilt fra start.

På overtid i annen omgang fastsatte Raphinha sluttresultatet til 2-0 fra straffemerket.

Mandagens seier sørget for at Barcelona igjen klatret forbi Girona på tabellen i La Liga. Ett poeng skiller i sølvkampen når tre serierunder gjenstår.

Real Madrid er allerede suverene seriemestre. 14 poeng skiller mellom lag nummer én og to på tabellen. Reals stjernegalleri kan også avslutte sesongen med seier i Champions League. I finalen der venter Borussia Dortmund.