Glenn Solberg jubler for seier mot Brasil i håndball-VM. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Sverige ristet av seg nervene – perfekt VM-start for Solberg

Sverige måtte spille seg i varm i åpningskampen mot Brasil i håndball-VM. Til slutt ble det 26-18 til Glenn Solbergs lag.

Av NTB | 12.01.2023 22:19:06

Sport: Seieren kom mot den som antas å være Sveriges tøffeste motstander i puljespillet. Det endte komfortabelt, men i starten lugget det veldig i VM-vertens angrepsspill.

I tillegg til et godt forsvar briljerte Rangel Da Rosa i det brasilianske målet. Svenskene gikk til pause med 11-9-ledelse, men uten å overbevise foran eget publikum i Göteborg.

Utover i andre omgang greide ikke søramerikanerne å holde tritt med Sveriges fart. Jim Gottfridsson traff plutselig også langt bedre på skuddene sine, mens Andreas Palicka for alvor stengte igjen buret.

Sverige tok i fjor EM-gull med Glenn Solberg som sjef. Nå drømmer de gul- og blåkledde om å kopiere bragden på en enda større scene.

Kapp Verde og Uruguay er de øvrige lagene i svenskenes gruppe. Lagene møttes tidligere torsdag, og der endte det med afrikansk seier (33-25).