Viking og Tromsø delte på poengene søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Svendsen ordnet uavgjort for Viking

Vegard Erlien og Sander Svendsen scoret i hver sin omgang i 1-1-kampen mellom Tromsø og Viking i Eliteseriens tredje runde søndag.

Av NTB | 23.04.2023 19:04:17

Sport: 26 minutter ut i første omgang ble Hilmir Rafn Mikaelsson felt i boksen og hele Romssa Arena ropte på straffespark. Dommer Sivert Amland pekte i utgangspunktet ikke på straffemerket, men VAR-dommerne sa seg uenige og endret avgjørelsen.

Fra ellevemetersmerket var Vegard Erlien sikker og sendte hjemmelaget i ledelsen. Skuddet var såpass hardt og velplassert at Patrik Gunnarsson ikke greide å nå det til tross for å ha kastet seg riktig vei.

Viking skapte lite før pause og så seg nødt til å heve presset etter hvilen. 22 minutter ut i omgangen var de også nære utligning da Nicholas D’Agostino traff stolpen med et hodestøt.

Viking fikk blod på tann, og minuttet senere satte Sander Svendsen inn utligningen. Shayne Pattynama fant Svendsen med en flott ball, og fra skrå vinkel satte vingen sikkert inn 1-1.

Tromsø startet sesongen med en sterk seier over Molde i første serierunde, men greide ikke å hente mer enn ett poeng borte mot Sandefjord i forrige runde.

Viking tapte på sin side åpningskampen mot Rosenborg, men slo tilbake med 2-0-seier over Lillestrøm forrige lørdag.