Strawberry presiserer: Slutter ikke med smør
Petter Stordalens hotellkonsern Strawberry vil ta i bruk et plantebasert smøralternativ på hoteller i Sverige og Finland, men gjester får også tilbudt smør.
Økonomi og næringsliv: I Sverige skal endringen spare inn 4,3 millioner svenske kroner. Selskapet skal nå bruke plantebasert smør fra finske Eleplant. Foreløpig testes dette på hoteller i Sverige og Finland, opplyste Strawberry til den svenske avisen ATL.
Alle Strawberrys hotellkjeder utenom Clarion skal teste produktet, men smør vil stadig være tilgjengelig både til matlaging og til gjester, ifølge administrerende direktør Torgeir Silseth.
Han opplyser i en pressemelding at Eleplant vil være standardvalg til steking og frokostbuffeter på Quality Hotel, Home Hotel og Comfort Hotel.
– Samtidig kommer smør til å være tilgjengelig både for matlaging og gjester. Men dersom det står «smørstekte grønnsaker» i menyen, vil det være grønnsaker stekt i meierismør, sier Silseth.
– Det er vanskelig å lage en god hollandaise uten vanlig smør, så vi tar ikke bort smør fra hotellene, som noen kanskje har fått inntrykk av etter at det ble smurt vel tjukt på i overskriftene. Men vi erstatter det som standard der vanlig smør ikke trengs for konsistens eller smak, sier han videre.
(©NTB)