Andreas Dahl ble matchvinner da Storhamar vant over Lausanne i mesterligaen ishockey. Foto: Lise Åserud / NTB

Storhamar vendte til 3-2-seier i Sveits – vant CHL-kamp etter forlengning

Storhamar vant sin nest siste ligakamp i mesterligaen ishockey (CHL). Lausanne ledet tidlig 2-0, men gjestene vendte til 3-2-seier etter forlengning.

Av NTB | 09.10.2024 22:21:19

Sport: Andreas Dahl ble matchvinner etter 4.06 minutter i forlengningen, bare 13 sekunder ut i Storhamars første overtallsspill. Han scoret med et håndleddsskudd etter at Stefan Espeland og Austin Cangelosi hadde flyttet på de tre forsvarsspillerne.

For fjerde gang på fem CHL-kamper hadde Storhamar sveitsisk motstand. Med en seier (Fribourg-Gotteron) og et tap (Genève-Servette) etter straffeslag hadde laget tatt tre poeng i .de tidligere kampene.

Andrea Glauser ga hjemmelaget ledelsen etter 7.47, og Lukas Frick doblet ledelsen fem minutter senere da han plukket opp pucken bak eget mål, gikk solo inn i Storhamars sone og scoret med et håndleddsskudd.

Storhamar vant midtperioden 1-0 og gjorde det vanskelig for hjemmelaget også i den siste perioden. Laget presset på for utligning og fikk den ved Håvard Salsten bare 2.46 minutter før slutt. Han var på plass ved lengste stolpe og satte inn Joe Gatenbys pasning.

I forlengningen pådro vertene seg sin første tominutter da Michael Raffl ble straffet for slashing, og etter en timeout for Storhamar tok det bare noen sekunder før Dahl avgjorde kampen.

De 16 første (av 24 lag) tar seg til åttedelsfinaler.

Kenneth Gulbrandsen skapte ny spenning med reduseringsmålet snaut halvveis i midtperioden. Cole Schneider kom til avslutning fra kort hold. Keeper Kevin Pasche ga retur rett til ham, og Schneider la pucken til siden for Gulbrandsen, som kunne sette den i tomt bur.

Skuddstatistikken endte 33-31 til Storhamar, som nå har fem poeng og er med i kampen om avansement. I siste runde venter imidlertid ligaspillets lederlag Färjestad på bortebane.