Menu
Foto: Stord lufthamn

Stord lufthamn vurderer servering – kanskje også øl og vin

Sørstokken ser på nye inntektsmuligheter, og skjenking kan bli aktuelt når terminalbygget utvides.

Av Egil M Solberg | 10.12.2025 11:28:04

Luftfart: Stord lufthamn opplever sterk vekst og passerer trolig 50.000 passasjerer på Oslo-ruten i år.

I arbeidet med videre utvikling vurderer ledelsen å tilby servering – og på sikt også alkohol. HR-sjef Øystein Vik har spurt Stord kommune om hans eksisterende skjenkestyrarløyve kan gjelde for flyplassen, skriver Stord24.

Flyplassjef Jan Morten Myklebust understreker ifølge avisa at skjenking bare er en idé foreløpig. Først vurderes et utvidet serveringstilbud med mat og drikke, samt drikkeautomater etter sikkerhetskontrollen, der det i dag ikke finnes noen mulighet til å kjøpe noe.

Servering kan bli aktuelt når terminalen bygges ut og får nytt venterom. Myklebust sier flyplassen må være kreativ for å øke inntektene, siden statlig støtte i hovedsak går til drift og bemanning, skriver avisa.

Flere nyheter: