Det ble stang-ut for Hugo Vetlesen mot Borussia Dortmund. Foto: Omar Havanna / AP / NTB.

Stang-ut for Vetlesen i CL-debuten – Ryersons Dortmund vant 3-0 borte mot Brugge

Både Hugo Vetlesen og Julian Ryerson viste seg fram da Brugge tapte 0-3 hjemme for Borussia Dortmund i mesterligaåpningen.

Av NTB | 18.09.2024 23:01:31

Sport: Den engelske innbytteren Jamie Gittens ble matchvinner da han scoret både en og to ganger på tampen av oppgjøret. På overtid fastsatte Sehrou Guirassy resultatet fra straffemerket.

– Det var ingen stor kamp, men vi fikk seierne. Dette er ikke et lett sted å spille. Vi har en sterk benk som kan gi friske impulser og være utslagsgivende, og det var Jamie i dag, sa Dortmund-kaptein Emre Can til DAZN.

I starten av oppgjøret slo Ryerson et nydelig innlegg inn i boksen til Donyell Malen, som ikke klarte å treffe rent på ballen, og skuddet sleivet dermed utenfor stangen.

Minutter senere fikk også Brugge en rekke med store sjanser som endte i at Vetlesen banket ballen i tverrligger fra om lag fire meter.

– For en mulighet! Brugge får skyte og skyte. Så nær er han å sette sitt første Champions League-mål i sin debut, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

Halveis ut i 2. omgang ropte Vetlesen på straffe etter å ha gått i bakken i en duell med Niklas Süle. Dommeren lot imidlertid spillet gå videre.

– Den ville vært billig, konkluderte Drivenes.

Med 15 minutter igjen på klokken gjorde Gittens seg gjeldende da han dro av en mann og sendte ballen i nettmaskene via Brugge-forsvarer Joel Ordóñez.

For første gang skal mesterligaen spilles som en liga i stedet for gruppespill, og hvert lag skal møte åtte forskjellige motstandere.

Senere i ligaspillet skal Brugge også opp mot Sturm Graz (b), Milan (b), Aston Villa (h), Celtic (b), Sporting (h), Juventus (h) og Manchester City (b), mens Dortmund skal møte Celtic (h), Real Madrid (b), Sturm Graz (h), Dinamo Zagreb (b), Barcelona (h), Bologna (b) og Sjakhtar Donetsk (h).

Det ble også begge lags største sjanser i første omgang, og lagene måtte dermed gå målløse i garderoben.

Gittens doblet bare ti minutter senere, før også Guirassy noterte seg på scoringslisten fra straffemerket etter at Brandon Mechele rev spissen i bakken innenfor 16-meteren.