Oskar Spiten-Nysæter scoret 1-0 for Stabæk onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Stabæk opp på kvalikplass etter ny trepoenger – seierstørken fortsetter for Mjøndalen

To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

Av NTB | 12.06.2024 20:53:30

Sport: Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon. Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen.

Allerede etter fire minutter rappet Spiten-Nysæter til med venstrefoten og skjøt vertene i ledelsen med en lekker markkryper.

To minutter senere brøt Stabæk høyt og skaffet seg overgangsmulighet. Målscorer Spiten-Nysæter prikket Olderheim, som alene med Mjøndalens sisteskanse var iskald og sendte hjemmelaget opp i 2-0.

– De varter opp med champagne-fotball her Stabæk, sa TV 2s kommentator.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Mathias Bringaker brakte liv i kampen igjen. Et godt slått innlegg ble sikkert ekspedert i mål fra 27-åringen. Halvveis ut i annen omgang hamret vertene et frispark i stolpen, før Mjøndalen fikk et mål annullert kort tid før senere. Tjue minutter før slutt scoret Olderheim 3-1, før Spiten-Nysæter la på til 4-1. Like før slutt reduserte Mjøndalen til 4-2.

– Vi lengter litt etter den trepoengeren der, så vi håper vi får den i dag. Jeg synes vi blir bedre offensivt, og så må vi tette igjen litt bak. Jeg skal bidra med mitt, sa Bringaker til TV 2 før avspark.

Sist runde ledet Mjøndalen 3-1 hjemme mot Ranheim, men trønderne kom tilbake og sørget for poengdeling.

– Det var skuffende å spille uavgjort. Vi er nødt til å sette sammen en god kamp, og ikke bare være gode i 20-30 minutter, sa MIFs hovedtrener Kevin Nicol til rettighetshaveren før kampstart.

– Det er en viktig rekke med kamper før pausen. Vi prøver å vokse i alle spillets faser, og jeg synes vi beveger oss i riktig retning, slo Bob Bradley fast før kampen.

Mjøndalen har trøblet stort med formen de siste ukene. Bruntrøyene har ikke vunnet i 1. divisjon siden 2-1-seieren hjemme mot Åsane 16. mai. Siden har det blitt tre tap og to uavgjort.

Stabæk rykket i fjor ned fra Eliteserien etter å ha tapt 0-3 for Haugesund i siste serierunde. Bærumsklubben ligger på 8.-plass i 1. divisjon etter ti spilte kamper.