Tidligere Lillestrøm-spiller Kaan Kairinen (til h.) jubler for sitt drømmemål i Sparta Prahas 1-1-kamp mot Stuttgart. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Sparta Praha stoppet Stuttgart-festen – drømmemål av tidligere LSK-spiller

Med Markus Solbakken på benken tok Sparta Praha et sterkt bortepoeng i mesterligaen med 1-1 mot Stuttgart for et fullsatt og feststemt stadion.

Av NTB | 01.10.2024 20:41:19

Sport: Stuttgart spilte sin første hjemmekamp i mesterligaen på 14 år, og tilskuerne tørstet etter en jubelkveld. De trengte ikke å vente lenge på det første målet.

I det 7. minutt ble Maximilian Mittelstädt spilt fram på venstresiden, og inne foran mål fikk Enzo Millot hoppe opp ganske uforstyrret og nikke innlegget i mål.

Siden skulle det imidlertid bli Sparta Praha som imponerte med hodestyrke, og før pause hadde gjestene to hodestøt i målstolpene, samt et frispark som tidligere LSK-spiller Kaan Kairinen limte i krysset til 1-1.

I det 13. minutt knuste Sparta-stopper Martin Vitik to hjemmeforsvarere i lufta på et frisparkinnlegg fra Kairinen. Vitik nikket i stolpen langt utenfor keepers rekkevidde.

Den 25-årige finnen spilte for Lillestrøm fra 2020 til 2022.

I det 39. minutt gikk Veljko Birmancevic opp mellom to Stuttgart-spillere på et innlegg fra Matej Rynes. Han raget en halv meter over dem og nikket i tverrliggeren og over.

Stuttgart hadde ballen mye og presset på i den andre omgangen, men greide ikke å avgjøre. Sparta-keeper Peter Vindahl hadde en god redning på innbytter Fabien Rieders skudd i det 88. minutt.

Sparta fikk et fortjent poeng. Laget er oppe i fire poeng på sine to første kamper i ligaspillet.

I den andre tidligkampen vant franske Brest 4-0 over Salzburg i Østerrike. Abdallah Sima scoret to ganger for det kontringssterke bortelaget, Mahdi Camara og Mathias Pereira Lage en gang hver.

Brest tok sin annen strake CL-seier over østerriksk motstand etter å ha slått Sturm Graz i første runde. Salzburg har fått to stygge smeller og står med null poeng og 0-7 i mål. Laget tapte 0-3 for Sparta Praha to to uker siden.

Utligningen kom i det 32. minutt på et frispark flere meter utenfor høyre hjørne av 16-meteren. Alexander Nübel fikk noen fingre på ballen, men ikke nok til å holde det mesterlige skuddet ute, og Kairinen kunne juble.

Stuttgart står med ett. Laget tapte borte for tittelforsvarer Real Madrid i første runde.