Aida Dahlen måtte se seg slått i finalen i bordtennis i paralympics. Her fra kvartfinalen tidligere i lekene. Foto: Leighton Smithwick / AP / NTB

Sølv for Dahlen i Paralympics – kinesisk gull i bordtennis

Aida Husic Dahlen klarte ikke å beseire kinesiske Huang Wenjuan i finalen i S8-klassen i bordtennis i paralympics lørdag. Den norske 33-åringen endte med sølv.

Av NTB | 07.09.2024 14:35:43

Sport: Dahlen er rangert som nummer én i verden, men hadde aldri slått sin kinesiske finalemotstander. Det klarte 33-åringen heller ikke i kampen om gullet i Paralympics.

19 år gamle Huang vant kampen i strake sett med sifrene 11-4, 12-10, 11-6.

I andre sett hadde Dahlen settball på stillingen 10-9, men det norske gullhåpet klarte ikke å ta vare på muligheten og måtte til slutt gi tapt i finalen.

– Hun var ikke helt der oppe. Hadde hun tatt det andre settet hvor hun hadde settball, kunne nok denne kampen her blitt veldig jevn og veldig annerledes, sa landslagstrener Jan Bergersen til NRK etter finalen.

Andre sett åpnet jevnere, men da Huang gikk opp til 4-2, tok Dahlen en timeout. 33-åringen tok seg sammen, men klarte ikke å utnytte settballen hun kjempet seg til.

I tredje sett var det ingen tvil. Huang tok ledelsen 8-0 og sikret til slutt gullmedaljen.

Mesterskapet i Paris var Dahlens fjerde Paralympics. I Tokyo for tre år siden endte det med bronse.

Bronse ble det også i doubleturneringen i Paris, der hun spilte sammen med Merethe Tveiten.

– Vi er superfornøyd med at Aida har to medaljer her. Hun har både vunnet sølv og bronse. To medaljer på ett Paralympics er helt fantastisk, sa Bergersen.

Huang åpnet forrykende og tok en ganske overbevisende 11-4-seier i første sett.

I semifinalen spilte Dahlen gnistrende og vant i strake sett i semifinalen mot tyske Juliana Wolf.