Benjamin Sesko herjet for Slovenia. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Slovenia herjet med Kasakhstan – eventyrscoring og hattrick av Sesko før Norge-møte

Anført av Leipzig-stjernen Benjamin Sesko hadde Slovenia få problemer med å beseire Kasakhstan 3-0 i Norges nasjonsligagruppe mandag.

Av NTB | 09.09.2024 22:45:27

Sport: Slovenia innledet nasjonsligaen med 1-1 mot Østerrike. I kamp nummer to kom den første trepoengeren, mye takket være en Benjamin Sesko i ellevill målform.

Første omgang i Ljubljana var halvspilt da Leipzig-stjernen fikk ballen midt inne på Kasakhstans halvdel. Raidet som fulgte deretter var eventyrlig. Tre kasakhstanske forsvarsspillere ble rundet, før Sesko elegant og lekent vippet ballen over en sprellende kasakhstansk keeper.

21-åringen var imidlertid ikke ferdig med det. Fem minutter etter ledermålet var Sesko frampå igjen og doblet ledelsen for hjemmelaget. Etter pause kronet han drømmekvelden ved å fullføre hattricket og fastsette sluttresultatet til 3-0.

Med til historien hører det også at det var Sesko som scoret slovenernes mål i åpningskampen i nasjonsligaen mot Østerrike. Spissen har dermed innledet nasjonsligaspillet helt fremragende.

10. oktober skal det norske forsvaret forsøke å stoppe Leipzig-spissen når Slovenia er motstander på Ullevaal stadion. Det er Norges neste kamp i nasjonsligaen.