Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred spilte sin siste kamp på Lerkendal søndag. Her takker han av publikum. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Skjelbred og Hansen takket av på Lerkendal – Strømsgodset slo Rosenborg

RBK-veteranen Per Ciljan Skjelbred spilte sin siste kamp på Lerkendal da Strømsgodset vant 3-1 mot Rosenborg.

Av NTB | 26.11.2023 19:10:23

Sport: 36-åringen er ferdig som Rosenborg-spiller etter sesongen. Fremtiden er fortsatt uviss for midtbanemannen. Etter 66 minutter ble han tatt av banen til stående applaus fra publikum.

Også RBK-keeper André Hansen er ferdig etter sesongen, men keepertalentet Sander Tangvik ble foretrukket fra start. To minutter før slutt fikk Hansen likevel bidra i sin avskjed på Lerkendal.

Han måtte plukke ut 3-1-scoringen til Logi Tomasson rett før slutt.

Strømsgodset tok føringen etter 23 minutter etter svakt balltap fra Rosenborgs Jayden Nelson. Kreshnik Krasniqi spilte raskt opp på Marcus Mehnert som dro seg forbi en RBK-forsvarer på vei mot mål før han satte ballen i nettmaskene.

Nelson gjorde imidlertid opp for seg noen minutter senere. Canadieren ble felt av Fredrik Kristensen Dahl i feltet og fikk straffespark. Den klinket 21-åringen selv høyt i mål.

Ti minutter før pause banket Lars-Christopher Vilsvik et skudd i tverrliggeren. Strømsgodset opprettholdt angrepet og Vilsvik slo ballen inn igjen i feltet. Der klarte Gustav Valsvik å skli ballen videre inn i nettmaskene mot gamleklubben.

Rosenborg avslutter sesongen med bortekamp mot Viking, mens Strømsgodset verter Brann.